Zoemmm- adopteer een bijenvolk

Het is het Jaar van de Bij en een van de activiteiten heet Gastvrijvoordebij. Zie Home gastvrij voor de bij. Een tuinier wordt in contact gebracht met een nabije imker, tegen een vast 'huurtarief' zet de imker een bijenkast neer in de tuin. Als tuin-leverancier ondersteun je zo de (hobby) imkerij, de bijen, en deelt ook nog mee in de honing.


Een paar weken geleden nam Imker Doeke contact met ons op. Hij kwam een keer kijken of de tuin geschikt was (ja), of wij geschikt waren (ja), wat een goed plekje in de tuin zou zijn (schelpenterrasje achtertuin).
En sinds afgelopen zondag 17 juni hebben we een
live bijenkast in de tuin!
Vanwege de voetbalwedstrijd die zondagavond, en vertrek van Doeke op vakantie de maandagochtend, was het nog wel een beetje haasten/gedoe. Eigenlijk was het nog een beetje vroeg op de avond/temperatuur te hoog: nog niet alle bijen waren binnen, toen Doeke de kast afsloot met (rode) latje om in de auto te laden naar de nieuwe plek. Pech voor de buitengesloten bijtjes.

Op de foto's zie je Eddy (spijkerbroek) en Doeke de kast onze tuin insjouwen, niet superzwaar, maar vooral onhandig. Net voor Doeke de kast open deed (laatste foto) nog even met mijn oor tegen de kast geluisterd. Een gezoem van jewelste.
Spannund!!!!