Beschuit met muisjes

Ja hoor, de koolmeeskuikens zijn uit. We gingen afgelopen week een paar dagen naar Duitsland, en dachten het uitkomen van de eieren van Afke te missen. IK had gedacht dat ze (vroegere) koninginnedag zouden uitkomen. We vertrokken de 29ste april. 's Morgens om 8 uur nog steeds 10 eieren, maar een paar minuten later.... het eerste kuiken. Uit het ei geholpen door door Ma Afke. Wat een klein frummeltje!
Afke helpt eerste kuiken uit ei, 8:20 uur.
Met een grote grijns vertrokken we. In de wetenschap dat de camera vast nog wel wat bewegende beelden voor ons zou vastleggen. Toen we paar dagen terug kwamen, gingen we meteen kijken. Hieronder nog twee filmpjes van dag 1; het laatste filmpje is van vandaag, oudste kuikens zijn nu vier dagen oud. Tjonge wat groeien ze hard.

3mei

Pieter en twee kuikens 1 dag. 11:43 uur.
Afke en 4 kuikens 1 dag 16: 44 uur.
Afke, Pieter en grut, 4 dagen, 15:28 uur..

NB. Gister hebben we gezin dat er onderin nog een ei lag, later op de dag kwam Afke met eierschaal in de snavel in beeld. Laatste kuiken geboren? Maar of zo'n kleintje tegen de groten van bijna vier dagen op kan? We hebben maximaal 8 snaveltjes gezien, en we hebben al heel veel filmpjes bekeken (vandaag zijn er ongeveer 300 bijgekomen Happy ).