WPTK

De Wilde Planten Tuin Kring Haren bestaat 40 jaar. Dit jubileum was aanleiding voor een excursie - per bus- naar heemtuin De Braak en heemtuin Thijssepark, beiden in Amstelveen. Ze bestaan al ruim 60 jaar bestaat. Mooi aangelegd.
De
Braak komt van doorbraak; ergens in 1500 is het gebied overstroomd en is er een plas achtergebleven. Deels verveend en dat leidt tot een gekke gewaarwording: als je stil staat op een van de wandelpaden en andere mensen lopen langs dan voel je de grond onder je voeten bewegen/ veren.
Het
Thijssepark bestaat uit een lange smalle strook, 50 meter breed, wel ruim een kilometer lang. Veel bomen, watertjes, varens, planten. Je zou echt niet zeggen dat je midden in de bebouwing zit. Zo'n heemtuin vergt wel veel onderhoud, steeds weg wieden van de (opdringerige) planten die je niet wil hebben.

We hadden bof met het weer, een uitstekend verzorgde excursie (met dank aan Ernst), een interessant verhaal van Hein Koningen (die bijna niet te stuiten was in zijn enthousiasme) en een lekkere lunch in de kwekerij van de heemtuin. Vervoer was ook prima geregeld in de 'spelersbus' van de GasTerra Flames (basketbal) .