Eekhoorn in pruimenboom

Zondagochtend 5 augustus zaten we op het terras koffie te drinken. Half twaalf. Pa aan de telefoon, zoals elke zondagochtend. Maar ik was even bezig. In de achtertuin. We hoorden namelijk een plof in de pruimenboom. En zagen een oranje flits. Het was zeker geen Gaai of andere grote vogel. Beweging was heel anders. Het was een eekhoorn!
Die lekker pruimen aan het oppeuzelen was. Heel langzaam liep ik over het tuinpad richting pruimenboom. Zie bijgaande plaatjes.

eekhoorn5auggroot
eekhoorn5aug1eekhoorn5aug5

De rest van de dag zagen we onze fruitetende gast een aantal keren terugkomen. Hij plukte een pruim. Hield die in zijn voorpootjes (handjes) vast en knabbelde al draaiend aan de pruim. Na een tijdje liet ie hem los. Plof. Na een paar minuten via een overstapje van pruimenboom op wilgentak verdween Eekie in de bomenrij.
NB. Vrijdag 10 augustus had ik een vrije dag, perfect tuinweer. Weer geritsel in de grote wilg, erg uitbundig geritsel. Zou de eekhoorn er weer zitten? Niet een, maar twee bleken tikkertje te doen rondom de stam. Razend snel, achter elkaar aan, omhoog, omlaag, rond jes rond de stam. Geinig geluidje, nu ik het eenmaal gehoord heb, vergeet ik het niet meer. Soms een soort tjuk, tjuk, tjuk. Maar ook een beetje fluitend.