Druifjes

Een keer per jaar, meestal in februari, wordt de ledenavond van Groei en Bloei, afdeling Haren/Eelde uitgebreid met de algemene ledenvergadering. De avond begint dan een half uurtje eerder, met meestal een wat bekendere spreker. En als extraatje krijgen de aanwezigen aan het eind van de avond vaak een presentje aangeboden door het bestuur. Dit jaar was dat een potje met blauwe druifjes. Op dat moment (8 feb) niet meer dan wat groene sprietjes. Eenmaal binnen in de warme kamer vertoonden de druifjes een groeispurt en nu staan ze in de vensterbank te pronken in de zon.

De afzonderlijke klokjes gaan van beneden naar boven open. En tegen de tijd dat de bovenste open gaan zijn de onderste over hun piek heen
.
Na de bloei zet ik de bolletjes gewoon ergens in de tuin. Daar staan nog een heleboel blauwe druifjes, met hun bloem nog diep verscholen in het loof, te wachten op warmere tijden.
Het vriest hier nu nog twee graden en met ijzige wind voelt als min 7. Dat zou je niet zeggen als je binnenzit, kwart over elf 's ochtends, genietend in de zon, kopje koffie erbij.