Pindapothouder

Vorig jaar hebben we heel wat vogels plezierd met een pindakaaspot die vrij hoog in de pruimenboom hing. Hoog om te verhinderen dat poes Sprot de enthousiaste spechten ving. Die begonnen namelijk een flink stuk onder de pot langs de stam van de pruimenboom omhoog te klauteren. Naast de grote bonte spechten, een hele familie, kwamen vooral kleine vogeltjes als pimpelmezen en koolmezen langs.
De hoge plek was wel veilig voor de vogels, maar niet zo erg voor Eddy. Steeds ladder halen, tegen de boom parkeren, en half tegen de boom hangend de pot weer ophangen met een stuk ijzerdraad. Heel gedoe, omdat de pot op zijn kant of klein beetje naar beneden gericht moest hangen. Tegen inloop van regenwater.

Dat is nu anders: Eddy heeft een pindapothouder gemaakt die nu aan een spijker tegen de schuur hangt. Met een dakje. Vervangen van de pot is fluitje van een cent, komt geen ladder aan te pas. Nu eens kijken hoe snel de vogels (en welke) de pot weten te vinden.
-->
Bijna week later ga ik weer kijken. Kleine snavelafdrukjes in de pindakaas. Ik blijf een tijdje kijken en zie de snaveleigenaar: koolmeesje.