Dadels en vijgen

In het weekend, eind van de middag.
Buiten is het al donker. Gordijnen half dicht.
Dan lekker een glaasje port of rode wijn.
De laatste maanden nemen we er dan ook vaak een stukje dadel- of vijgenbrood bij. Het is eerder een soort taaie pasta dan een brood.Uitermate plakkerig en compact, een paar kleine stukjes is genoeg. Helemaal lekker is het om er een stukje (geiten) kaas bij te serveren. Bij Appie Happie hebben ze een paar soorten: dadelbrood met walnoten of vijgenbrood met amandel. Op dit moment hebben we een stukje vijgenbrood (kraakt lekker vanwege de vele pitjes) van de kruidenier bij ons in de straat. Ook lekker.

vijghouten1vijgritual3vijgsiscilie2
Foto 1. vijg in Houten (Frank, Alice herkennen jullie 'm?)
Foto 2: sinds onze laatste fietsvakantie in Z. Frankrijk, met steeds de heerlijke geur van een vijgenboom, hebben we geurstokjes in huis 'under a fig tree'.
Foto 3: rijpe vijg, foto van een vakantie in Sicili
ë aantal jaren geleden.
Geen foto's in onze collectie van dadels. Die zijn ook minder fotogeniek als ze eenmaal van de palm af zijn.