Vanaf de tuinbank 7 mei 2008

Zittend op de tuinbank maak ik regelmatig een kleine serie van vier foto's die een panorama vormen. Dit is de derde foto uit zo'n serie, schuin naar links genomen. Ongeveer midden op de foto 'de verre schuur'. Daarachter staat een reusachtige wilg als onderdeel van een grote bomenrij die de achterste grens van alle achtertuinen vormt. Linksboven zie je nog net een glimpje van de ondergaande zon die de camera in schijnt. Blikvanger op dit moment de knalroze lage azalea. In voortuin en zijtuin hebben we nog een warmgele en een oranje staan. Idee voor een volgend voorjaar: nog wat extra azalea's, voor kleurenspektakel eind april/begin mei. De grond in onze tuin is zuur genoeg voor azalea's en rododendrons.

De vier lichtblauwe vlekken in het midden rechts: bossen bijna uitgebloeide boshyacinten. En midden onderaan en in het verlengde ervan aan de overkant van het grasveld: zenegroen of ajuga reptans. Nu op zijn mooist met de statige paarsblauwe kaarsjes.Zie ook: Tuin vanaf bank 20 januari 2007 voor de andere foto's.
Voor de vergelijking ook nog even de tweede foto uit de serie, die laat ik meestal zien: vanaf het bankje recht vooruit, richting de vijver.