Journey

In veel tuinprogramma's en tuinboeken wordt gezegd of geschreven dat je een tuin niet in een keer moet kunnen zien. Dat je er als het ware een reis, of zoals de Engelsen zeggen, een 'journey', in kunt maken. Een paadje loopt uit beeld de bocht om, een doorkijkje door een heg, die een stukje verder op weer het beeld afschermt. Zo kom je regelmatig een verrassing tegen, en ziet de tuin er van verschillende kanten heel anders uit.

Een mooi voorbeeld vind ik de tuin van Willie en Gerard. De tuin begint niet zo breed, loopt heel ver naar achter door, verbreedt zich daar. Begin langs het paadje naar achter te lopen (foto 1 en 2), bij de grote boom kun je rechtsaf, en komt een schuurtje met blauwe deur in beeld (foto 3 en 4). Als je bij dat schuurtje bent kun je opeens weer naar rechts, er komt steeds een stukje tuin bij, hier een plaatsje. Steek het plaatsje over en je komt bij een open deur met rood deurkozijn en er tegenover een witte deur met een rood luikje (foto 5 en 6).
wilger1wilger2wilger3wilger4
wilger5wilger6eilger7wilger8

Ik ben al vaak in de tuin geweest, maar pas deze keer ontdekte ik via allerlei bochten dat extra schuurtje, met daarin de deur met een raamluikje: toen ik dat open deed keek ik recht het (Boerema) park in. Foto 7 en 8. Wat een verrassing!