Groen-geelgroen-oranje-groen-geel

Aan de zijkant van ons huis hebben we een strook van de oprit beplant met euphorbia cyparissas.
Op de hoek van het huis heb ik een klein polletje neergezet, meer dan 10 jaar geleden. En die heeft zich door het grind van de oprit verspreid. Vanzelf.
Onderhoud bestaat uit het in winter weghalen van bovengronds materiaal. En in het groeiseizoen de groeistrook een beetje beperken tot ongeveer 1 meter breedte. We moeten nog wel over het pad kunnen.

euphorbia1dec2euphorbia1dec1
euphorbia1dec3

Er zijn enkele perioden in het jaar waarin het kleurspektakel overweldigend is. In voorjaar komen nieuwe groene toefjes boven de grond en in april (foto 1) steekt de bijna neon-geelgroene zoom prachtig af tegen de rode bakstenen van het huis. Met de zon erop is de honinggeur van de nectar overweldigend. In mei (foto 3) als de bloemen beginnen af te vallen komt er een korte tijd een oranje gloed over de bloemen. Ook nu nog 'druipen' de bloempjes van de nectar.
Daarna is het een tijdje wat minder opvallend, allerlei andere bloemen trekken de aandacht in de tuin. Een brede groene loper met regelmatig een tweede bloei, wat minder spectaculair dan in april. Een laatste kleurvariant in de late herfst (foto 3, eind november). Het groen maakt steeds meer plaats voor botergeel. En zo tegen eind november/ half december vallen dan ook de laatste smalle blaadjes af. Voor kleur weer een maand of drie wachten.