Euhorbia Jitskii

Kwekerijbezoekje met Jitske afgesloten met wederzijdse rondjes door ons beider tuinen. En wat is er dan leuker dan even een plantje voor elkaar uit de tuin scheppen. Ik kreeg een kluit met enkele net uitlopende oranje neuzen: Euphorbia Griffithii 'Fireglow'. Het groen er om heen is het loof van alliumpjes. Waarschijnlijk Allium Christophii, dacht J.

De euphorbia komt oorspronkelijk uit Bhutan. Groen blad met een rode nerf, en herfstkleuren (geel met rood). Bloemen worden knaloranje. De plant vormt lange ondergrondse uitlopers, en wandelen zo een beetje door de tuin. De scheuten vormen rechtopstaande stengels van 80-90 cm hoog. De euphorbia staat inmiddels in de achtertuin, vlak bij ons stapelmuurtje. In de zon. Even afwachten of het daar niet te droog is (deze euphorbia houdt van volle zon, maar ook van vochtige grond....).


Uit onze tuin schepte ik voor J. een paar kluiten met daslook. Net uitlopend blad, met een fijne uiensmaak (in reepjes door de sla, gebruik als bieslook). Nu nog blad, binnenkort de witte daslook bloempjes.