Zweedse Kip

Deze foto staat al sinds augustus op mijn bureaublad. Om er een blogje mee te maken. Dit is zo'n foto uit een prentenboek voor kinderen. Waar de kip allerlei avonturen beleefd. Niels Holgerson, met een kip, in plaats van een gans?
zweedsekipaug2014

Op fietsvakantie in V
ärmland, Zweden, overnachtten we in een kleine B&B. Het houten huis links is het woonhuis, daar aten we in de eetkeuken van de B&B-houders. Ik zat eind van de middag op een houten stoeltje, zo iets als je ook op de foto ziet, met mijn gezicht naar het westen. De laatste zonnestraaltjes vangen. Ineens zie ik iets oranje bewegen uit een ooghoek. En met een zwiep maak ik deze foto met de iphone, onder mijn arm door, de kip half achter me.
NB. Ik heb de foto een pietsje bewerkt, met een leuk correctieprogrammaatje, snapheal. Net linksboven de kam van de kip, kwam de eigenaresse net achter het huis vandaan. Ze stond een knallichtblauwe dekbedhoes uit te kloppen. Dat lichtblauw vond ik storend in de foto, dus weggeretoucheerd. Fluitje van een cent met zo'n hulpprogrammaatje.