Sneeuwklokjespraat

Zaterdagmiddag fiets ik even naar het locale tuincentrum. Om een zakje aarde te kopen, binnenkort weer aan het zaaien. Op dat moment zijn er geen andere klanten, mooi de tijd om eens uitgebreid met de eigenaren te praten.
Over alle bollen in kistjes met vochtig zand. Die nu buiten staan, het is zacht. Groene neusjes komen uit de bolletjes en witte wortelpruikjes aan de onderkant. Ze hebben veel werk gehad aan het naar binnen sjouwen van al die kistjes. Twee of drie graden vorst kunnen 'blote' bollen wel aan. De zeer strenge vorst tot -18/-19 die we gehad hebben, zou alle bolletjes stuk laten vriezen.
We raken aan de praat over sneeuwklokjes. Dat heb je deze tijd van het jaar. Ik weet dat ze sneeuwklokjes-gek zijn. Afgelopen week meegeweest op een sneeuwklokjes busreis naar Engeland, vertelt hij. En misschien komende week op eigen gelegenheid naar Duitsland. En of ik wist dat er ook heel veel sneeuwklokjes op Texel zijn... (nee), daar in de jaren 50 aangeplant in bossige delen.

Foto's: van gister, eigen tuin. Galanthus nivalis.

TRIVIA: Afgelopen week is via Ebay de duurste sneeuwklok ooit verhandeld, een spontane mutatie van de breedbladige galantus woronowii, naar de tuin van de schotse dame genoemd waar ie een paar jaar geleden is ontdekt: galantus woronowii 'Elizabeth Harrison'. Zie
http://gardendesigncompany.wordpress.com/2012/02/17/the-worlds-most-expensive-snowdrop/ .
Leuk bloempje, maar ja.