Setlist: Return To fantasy, Universal Wheels, Only the Young, Stealin, Tales, Between two Worlds, I can hear Voices, Sunrise, The Magicians Birthday, Gypsy, July Morning, Look at Yourself. Encore 1: Bird of Prey, Easy Livin' Encore: 2 Lady in black

 

www.uriahheepholland.com

        24, 25 ,26 mei  2002  

Wat jullie er van vonden

24 mei 2002 Plato Helmond Aantal bezoekers 450

© Ad van Gool

 

25 mei 2002 Borstrock Festival Nieuw Vossemeer Aantal bezoekers 1800

Borstrock haalt recordaantal bezoekers

Van onze correspondent

NIEUW-VOSSEMEER - Even ging er een middelvingertje omhoog. Even maar. Want Di-Rect op een stoer festival als Borstrock, dat kon toch niet, meende een veteraanrocker achter in de tent.Maar het gelijk van organisator René Smout werd even later volledig bevestigd. De jonge Haagse band speelde de pannen van het dak en zelfs de oude rockers konden het niet nalaten om even het hoofd te bangen.
Het was één van de mooie verhalen van deze Borstrock-editie. Het grote nieuws was dat het festival op de zaterdag voor het eerst volledig was uitverkocht. Ruim 1800 liefhebbers van stoere muziek hadden de tent aan de oevers van het Schelde-Rijnkanaal gevonden. En dat was een ongelooflijk succes voor René en zijn vrouw Jolanda.

Smout: "Elk jaar hebben we na afloop zoiets van: hoe moeten we volgend jaar verder? Maar elk jaar trekken ook gewoon weer meer bezoekers."
Borstrock werd het voorbije weekeinde voor het eerst over twee dagen verspreid. Vrijdag was het met dik vierhonderd bezoekers wat minder druk. Maar dat had volgens Smout alles te maken met de eerste keer. "Volgend jaar zullen we wederom de vrijdag erbij betrekken."
De Bergse glamrockband 666 trapte Borstrock 2002 af en mocht pas na twee toegiften vertrekken. Ook de doldwaze show van Band Zonder Banaan kon daarna de bezoekers wel bekoren.


Coverband Dust In A Pint was zaterdag als eerste aan de beurt. Highway Chile, dat ooit de hardrockbelofte van Nederland was, tekende daarna eigenlijk voor de eerste teleurstelling van het festival. De band oogde stoer, maar klonk behoorlijk achterhaald. Dat gold niet voor After Forever. 

Het succes van genre-genoten Within Temptation mag dan volkomen terecht zijn. De band met het geweldig zingende boegbeeld Floor Jansen liet zien gelijkwaardig en op het podium zo niet beter te zijn. De sprookjesmetal vol klassieke invloeden klonk niet makkelijk maar werd met enthousiasme onthaald. Dat Di-Rect zich staande hield op Borstrock was zowaar nog een grotere prestatie. 

Het rockpubliek is kritisch en ervaren maar de piepjonge band weerde zich kranig en sloot dan ook geheel in stijl af met een wervelende uitvoering van The Who-klassieker My Generation. 

Dit natuurlijk tot grote tevredenheid van het legioen fans dat speciaal voor hun band naar Nieuw-Vossemeer was afgereisd. Dat door een technische storing hoofdact Uriah Heep wat op zich liet wachten, mocht de pret niet drukken. Onder aanvoering van de dit keer wat kreupele maar niet minder zingende Bernie Shaw betrad de band onder veel applaus het podium. 

Zeer geroutineerd en nog altijd uiterst gedreven werkte de Engelse band zich door haar indrukwekkende repertoire heen. De Quo-coverband Piledriver sloot daarna het tot nu toe meest succesvolle Borstrock af.

 

26 mei 2002 De Boerderij Zoetermeer Aantal Bezoekers 750 Uitverkocht

 

© 2002 Uriah Heep Holland

Home