Home CV Contact Links Downloads

Over Van Gilst Actuariaat & Software

Van Gilst Actuariaat & Software is de eenmanszaak van Freek van Gilst.

Naast mijn full-time baan bij Achmea doe ik parttime op free-lance basis opdrachten op het gebied van actuariaat en software engineering. Focus ligt daarbij op maatwerk internet-rekenmodules op het gebied van pensioenen, levensverzekeringen en employee benefits. Een voorbeeld is de rekenmodule achter DGA Software Group.

Bij een aantal vooraanstaande organisaties heb ik veel ervaring opgedaan op het complete traject van de ontwikkeling van actuariële programma's, van eerste concept tot begeleiding van eindgebruikers.

Veel actuariële werkzaamheden hebben te maken met het ontwikkelen van financiële modellen. Dat lijkt sterk op het ontwikkelen van software, maar het gebeurt op actuariaten zelden met de tools en technieken die zich in de software engineering bewezen hebben. Het introduceren van dergelijke tools en technieken vind ik vanuit mijn achtergrond als informaticus uiteraard interessant. Het kan projecten versnellen maar ook het operationele risico verlagen. Bijvoorbeeld kan het de kans op het publiceren van foute resultaten verminderen. Reductie van het operationele risico krijgt steeds meer aandacht in de financiële wereld, bijvoorbeeld als aparte module in Solvency II.

Het is mogelijk mij in te huren voor het geven van cursussen, het maken van actuariële rekenmodellen of voor softwareontwikkeling. Voor meer informatie, neem contact op met mij.

Nieuws
 

8-3-2016

Er is een nieuwe versie van de VBA-addin. Het menu 'Programmeren' is toegevoegd om te helpen met het snel schrijven van stukjes VBA-programma. Daarnaast is aan het menu 'OverigeOpties' een optie toegevoegd om de addin te installeren of te updaten zodat dat niet meer handmatig hoeft.

14-4-2015

Er is een nieuwe versie van de Excel-addin. In menu 'Overige' is een optie toegevoegd om snel twee (delen van) spreadsheets te vergelijken.

14-8-2014

Er is een nieuwe versie van de Excel-addin. Hierin is de installatie gemakkelijker gemaakt: na het opstarten kan de addin nu met een menuoptie geïnstalleerd worden en met dezelfde optie checkt de addin zelf of er een nieuwere versie is.

29-10-2013

Er is een nieuwe versie van de Excel-addin. Hierin zijn menu-opties toegevoegd. In het Worksheet-menu is er een nieuwe optie voor het maken van een plattegrond van een workbook en voor het makkelijker printbaar maken van een worksheet. In het Overige-menu is er een optie toegevoegd voor het zichtbaar maken van alle Excelbestanden die verborgen zijn.

ouder nieuws