Home CV Contact Links Downloads

Excel Addin

In de afgelopen jaren maakte ik wel eens een Excel macro om veel voorkomende handelingen te automatiseren. In deze addin heb ik daar een aantal van gebundeld en in een menu gezet zodat ze makkelijk op te roepen zijn.

Deze addin werkt alleen in 32-bits Excel.

Om de addin voor de eerste keer te installeren of om te laten checken of er een nieuwere versie is:

In Office 2003, kies na het openen van de Addin in het menu Overige de optie "Installeer of update".

In Office 2007 staat die menuoptie in het lint onder "Invoegtoepassingen".

Als dat niet werkt kan de addin ook handmatig worden geïnstalleerd. Zet daartoe deze addin in de XLSTART directory van Excel zodat deze automatisch geladen wordt als Excel wordt gestart. De XLSTART directory is meestal te vinden in de directory %APPDATA%\Microsoft\Excel (druk tegelijk de Windows-toets en de letter R en type dan %APPDATA%\Microsoft\Excel).

De verschillende menus die automatisch aan Excel worden toegevoegd wanneer deze addin wordt geladen zijn:

Database

Hierin staan menuopties voor gebruik met MS Access databases. Beschrijving van de opties in het Database-menu.

Worksheets

Hierin staan menuopties voor navigatie tussen de verschillende worksheets in een spreadsheetbestand en het beheer ervan. Beschrijving van de opties in het Worksheets-menu.

Overige

Hierin staan overige menuopties. Beschrijving van de opties in het Overige-menu.

Download Excel Addin.

Nieuws
 

8-3-2016

Er is een nieuwe versie van de VBA-addin. Het menu 'Programmeren' is toegevoegd om te helpen met het snel schrijven van stukjes VBA-programma. Daarnaast is aan het menu 'OverigeOpties' een optie toegevoegd om de addin te installeren of te updaten zodat dat niet meer handmatig hoeft.

14-4-2015

Er is een nieuwe versie van de Excel-addin. In menu 'Overige' is een optie toegevoegd om snel twee (delen van) spreadsheets te vergelijken.

14-8-2014

Er is een nieuwe versie van de Excel-addin. Hierin is de installatie gemakkelijker gemaakt: na het opstarten kan de addin nu met een menuoptie geïnstalleerd worden en met dezelfde optie checkt de addin zelf of er een nieuwere versie is.

29-10-2013

Er is een nieuwe versie van de Excel-addin. Hierin zijn menu-opties toegevoegd. In het Worksheet-menu is er een nieuwe optie voor het maken van een plattegrond van een workbook en voor het makkelijker printbaar maken van een worksheet. In het Overige-menu is er een optie toegevoegd voor het zichtbaar maken van alle Excelbestanden die verborgen zijn.

ouder nieuws