Cafetaria-Bar   L.Toelen van der Doelen
       en de kwartierstaat van der Doelen
in ESCH
vanaf 1980-1987
Voor dat wij de cafetaria overnamen was de naam Manuela die hebben we veranderd in L.Toelen van der Doelen. De vorige bewoners waren de Familie den Ouden na enkele weken verbouwing heeft de opening plaats genomen op 26 juni 1980 te Esch.


In de jaren die er op volgende hebben wij een inbraak gehad en in 1981 een geweldpleging door een dorpsgenoot waardoor wij gewond raakte lichamelijk en geestelijk.Daarna heeft de zelfde persoon nog 3 maal geweld gepleegd tot ongeveer 1986 Ook in 1984 een uitbreiding van de zaak een grotere zaal werd er aan gebouwd maar de gemeente was niet zo meegaand dus weer tegenslag.Maar er waren ook leuke dingen zoals met carnaval 1986 Bassie en Adriaan voor de kinderen 2 voorstellingen op een dag.Groot feest voor de kinderen ze hadden genoten op die dag, en wij zelf ook alleen al om te zien hun vrolijke gezichten.Ook dat jaar een kinderfestival van Gussini met allemaal verschillende trucs.
In het laatste jaar hebben we met carnaval toch nog even Meneer Kaktus laten optreden voor de kinderen dat was ook een succes.
Brabants Dagblad 11-01-1986      


                             Bassie & Adriaan

                              Maandag in Esch

Esch- Het komische duo Bassie & Adriaan treedt op maandag 10 februari op in de zaal Toelen in Esch. Ze verzorgen er twee keer hun lachspektakelschow voor de jeugd om 13.30 en 16.00 uur.

Bassie & Adriaan zijn creaties waarachter twee broers schuilgaan die al dertig jaar in circus en varieté optreden. Ze hebben met hun acrobatische acts en goocheltrucs ook in het buitenland als duo al veel succes gehad. In Nederland werden ze vooral bekend door hun televisieserie Bassie & Adriaan.
Brabant Centrum 09-01-1986

                           Lachen in Esch

* Ze komen eraan, Bassie en Adriaan. In de zaal van Cafetaria Toelen-v-d. Doelen aan de Leunisdijk in Esch zorgen deze twee vriendjes op maandag 10 februari voor een lachspektakel van de eerste orde. Er zijn die dag twee voorstellingen , een om 13.30 uur en een om 16.00 uur. Op hun eigen bekende wijze zullen Bassie en Adriaan in Esch kennis komen maken met hun publiek. Dat de bezoekers werkelijk krom liggen van het lachen vindt mede zijn oorzaak in het feit dat achter de namen van dit koppel twee broers schuil gaan die al dertig jaar in de showbiz werken. Zogezegd hun sporen al dubbel en dwars verdiend hebben. De show is doorgaans in no-time uitverkocht, zodat er zelfs in grote steden twee voorstellingen per dag worden gegeven. Esch doet daarvoor niet onder! Vanaf vrijdag 10 januari kunnen de liefhebbers zich voor een kaartje aan de zaal van optreden melden.