Home Nieuws Teven Fotoverhalen Verw. Nestjes Rose Foto's Nakomelingen
  Puppy's Geschiedenis Info In Memoriam Links Gastenboek Training Contact

 

 

Sinds februari 2015 is Rose bij ons gekomen. Rose is een kleindochter van Emma.
Behalve op haar eigen pagina met stamboom en gegevens willen we op deze pagina laten zien wat Rose zoal meemaakt in haar leventje, samen met de andere honden, tijdens de wandelingen en tijdens de trainingen.

 

 

16 maart 2019

 

Onze Rose is loops en ja dan moet je haar een beetje in de gaten houden uiteraard, dus gaan we naar het bos op een tijdstip dat het meestal rustig is, ze moet toch haar energie even kwijt. Gisteren naar Echten en gelukkig.......water op het veld, ze heeft weer genoten onze Rose en als Rose geniet, genieten wij ook natuurlijk.

 

 Klik op de foto

 

 

14 December 2018

 

Alweer een feestje vandaag, onze Rose is jarig, ze is alweer 4 jaar geworden, onze kleine ding. Happy birthday Roosje !!!

 

 

En bij een verjaardag hoort natuurlijk hondentaart

 

Juni 2017

 

We zijn in april weer begonnen met KNJV training met onze Rose . Ze vindt het geweldig maar steadiness is nog niet haar sterkste kant. Ook vindt ze het moeilijk als ik bij haar wegloop, dan wil ze direct achter me aan lopen, we blijven oefenen.

 

Hier moet het kleine ding over water

 

Geduldig zitten, da's moeilijk

 

Rose over

 

Zoek apport

 

Gevonden

 

En nu weer terug

 

Ik kom eraan

 

Zei je wat

 

Trots op het konijn, behoedzaam pakte ze het op
en bracht het netjes terug

 

 

Januari 2017

Prachtig weer, dus tijd om met onze Rose te gaan trainen, spullen in de auto en even een mooi plekje opgezocht om te trainen. En wat was ze braaf vandaag, een puntje is het slordig afgeven van de dummy ,deze gooit ze meestal gewoon voor mijn voeten neer of in het slechtste geval een meter voor mijn voeten, daar moeten we dus aan werken. En dan de af en blijf , da's wel een dingetje bij onze Rose, als het vrouwtje je achterlaat, dan kan je echt niet blijven liggen, want waar gaat ze naartoe. Dus vandaag de zit en blijf maar geoefend en dat is dan blijkbaar minder moeilijk voor onze Rose. We blijven oefenen, komt vast goed. Vooruitsturen, zoekapport, volgen en apport te land ging allemaal goed dus ook de rest komt wel.


Natuurlijk wat foto's gemaakt. Klik op de foto !

 

December 2016

 

Rose is ondertussen alweer 2 jaar, ze geniet volop van het leven en alle uitstapjes die we met haar maken, rennen door een weiland, racen door de plassen en je dan languit in het natte gras laten vallen en op je rug gaan rollen, heerlijk hè Rose !!

 

Onlangs lag er een beetje sneeuw, daar moet je gebruik van maken, dus snel een paar foto's van het kleine ding gemaakt in de sneeuw ! Kijk dat eigenwijze bekkie nou !!!

 

 

Augustus 2016

 

Het gaat goed met de kleine Rose, meestal luistert ze goed maar o wee als er bezoek komt , dan is er de eerste 10 minuten niks mee te beginnen, wat een overdreven enthousiasme toont ze telkens weer. Je kan boos worden of haar negeren, het helpt allemaal niet. Na een minuut of 10 is ze er klaar mee en gaat ergens liggen of op een botje kauwen.

De heup, elleboog en ooguitslagen zijn ondertussen ook binnen en alles is in orde !

In het voorjaar hebben we nog getraind met haar maar door allerlei omstandigheden hebben we een aantal lessen moeten missen. Na de vakantie moeten we de training maar weer eens oppakken als alles hier wat rustiger is.

 

Hoezo overdreven, gewoon het water in gaan is zo saai !
(Ik heb liever dat een hond rustig het  water in gaat,
je weet nooit wat er onder het wateroppervlak ligt).

 

Wat zie je daar nou weer in het water

 

Ben ik haast aan de beurt


 

Rose vond het wel gezellig dat Tante Fleur hier logeerde.

 

 

 

 Februari 2016

 

Natuurlijk gaan we vaak met de honden op stap , kleine Rose gaat meestal apart mee of samen met haar oma Emma. Eva en Rose dat is wel erg druk samen, dus daar zijn we nog een beetje voorzichtig mee. Foto's maken van Rose is nog niet zo makkelijk, ze is razendsnel en zodoende zijn er nogal eens wat foto's wazig, tegen de tijd dat m'n camera scherpgesteld is .......is Rose alweer uit beeld.  Klik op onderstaande foto !

 

 

 

December 2015
 

Onze kleine Rose is ondertussen alweer 1 jaar. We trainen met haar en proberen haar weer van alles bij te brengen, dat is niet altijd makkelijk met zo'n kleine boef. Maar we gaan door, komt vast goed. De oefeningen die we thuis en op de training doen vind ze allemaal leuk maar je moet ook nog terug naar de baas met je dummy en ja, dan ga je eerst eens even de boel uitdagen, eens kijken tot hoever je kan gaan. Het is een hele kunst om rustig te blijven, adem in adem uit. Met je liefste stem......kom voor Rose....en soms komt ze terug maar soms zie ik kleine witte randjes om die boevige oogjes verschijnen en dat is het teken, nee, nog niet, eerst even testen tot hoe ver ik kan gaan. In een album nog een paar foto's van onze Rose. Klik op de foto.

 

 

  September 2015

 

Ik hoor alles, echt alles en zie alles !!!

 

 

 

 

 


 

Nieuwsgierig aagje ziet alles

 

Kusje Rose ?

 

Nou voor deze keer dan !

 

 

September 2015

 

Ons 'blije ei' oftewel Rose is zo happy in en rond het water. Deze keer maar weer eens het over water apport geoefend. Klik op de foto !
 

 


Augustus 2015

 

Kleine Rose is een echte waterrat, je kan haar geen groter plezier doen dan met haar te gaan zwemmen, keer op keer haalt ze vol enthousiasme de dummy uit het water, ze kan er geen genoeg van krijgen. Over een brede rietkraag gooien we een dummy en Rose duikt er dwars doorheen en komt trots met de dummy terug. Dan nog een beetje struinen langs het water , een dummy uit een bosje apporteren , even vooruit sturen
wat geniet dat kleine wijfie ervan. En van zoveel plezier kan je toch alleen maar blij worden. Natuurlijk horen er weer een paar foto's bij.

 

Klik op de foto

 

 

Augustus 2015
 

Rose wat doe je daar ?

 

Ikke.....helemaal niks


 

Is ze al weg ??

 

Wat zie je Rose ??

 

 

Juli 2015

 

Afgelopen maandag was de laatste KNJV les voor onze Rose, nu is het vakantie.
Na de vakantie pakken we de draad weer op, want Rose vindt het trainen geweldig.
Apporteert graag maar is nu volop aan het puberen en is meer dan boevig, dus terugkomen en netjes afwerken, da's wel een dingetje. Nou ja, alle goeie dingen komen langzaam zullen we maar denken. Bert is maandag mee geweest, ik had last van mijn rug en Bert wilde wel een keer met Rose lopen, kon ik in elk geval nog wat foto's maken, dat is ook leuk. Bert gaat dit niet elke week doen zei hij, wat een gedoe met zo'n kleine lummel veel te vermoeiend :-))

 

Klik op de foto !

 

 

Juni 2015

 

Elke maandag gaan we met Rose naar de puppy jachttraining. Natuurlijk oefenen we door de week ook nog diverse keren met haar, kleine Rose begint al wat te puberen en en is soms erg stout, ze vindt de oefeningen geweldig maar het terugbrengen, dat is even lastig op dit moment en dan is het 'adem in adem uit, rustig blijven ademhalen', want boos worden, dat heeft totaal geen zin.  Afgelopen maandag mocht ze een eend apporteren maar dat lukte haar nog niet, ze wilde wel, stond er opgewonden bij en probeerde hem op te pakken maar hij was wel erg zwaar voor dat kleine bekkie. We oefenen dapper door, komt vast goed met ons spookje. Apporteren uit het water da's haar favoriete ding op dit moment, blijer kan je haar niet maken. Klik op de foto !

 

Baldadig.....ik hoezo ?
 Hoe bedoel je goed in het midden vasthouden, lukt prima zo hoor !


 

Mei 2015

 

Nog een paar foto's van onze Rose gemaakt, klik op de foto voor het album, verder naar beneden staan de links naar een paar kleine filmpjes van Rose !

 

Elke dag doen we een paar oefeningen met Rose, niet teveel want zo lang kan ze zich nog niet concentreren. Apporteren vindt ze prachtig, zwemmen vindt prachtig, eigenlijk is alles gewoon leuk volgens Rose. We hebben een paar filmpjes gemaakt, klik op de link om deze te bekijken.

Op onderstaand filmpje gaan we een heel klein begin maken met het sturen naar links en naar rechts, we doen het eerst nog met een voerbakje, later met de dummy ! De afstand houden we natuurlijk kort, we gaan voor succes uiteraard !

https://www.youtube.com/watch?v=AZWPbhmF4nI

 

Op het volgende filmpje maken we een begin met vooruitsturen.
Samen met Rose breng ik de dummy een stukje weg, leg hem neer en loop weer naar het beginpunt. Dan Rose rustig laten zitten, goed richting aangeven en dan.....Rose....vooruit !!! Op het moment dat ze de dummy vast heeft fluiten en dan maar hopen dat het kleine ding gelijk terugkomt. En gelukkig , ze kwam terug !!

https://www.youtube.com/watch?v=bWHHlLIwHX0

 

Als laatste een apport uit water, want ook daar maken we Rose heel blij mee ! Op de terugweg kreeg ze wat water in haar oor maar ze hield de dummy vast, dapper ding.

https://www.youtube.com/watch?v=Kx9VU1VqftM

 

 

Mei 2015

 

Eigenwijze dame, die Rose van ons !

 

Is er wat ?

 

Waterwerk....te leuk !!!

 

Rose....let op......vooruit !!!

 

En nog weer een waterapportje, daar geniet die kleine Rose volop van.
Deze week voor het eerst over water geoefend, ging supergoed, rustig
zwom ze naar de overkant, haalde de dummy op (wel eerst even de instructeur
begroeten natuurlijk ) daarna weer vlot terug met de dummy,netjes afgeven
dat lukt nog niet maar ach het is nog een 'baby'.

 

Kleine boevenkop

 

 

Maart 2015

 

Voorzichtig beginnen we met wat oefeningen met Rose, een dummy is leuk maar terugbrengen soms nog lastig. Voorkomen gaat goed, ze reageert heel goed op de fluit, als ik fluit rent ze haar kleine pootjes haast voorbij om zo snel mogelijk te komen. netjes zitten gaat prima maar af da's nog wel een dingetje voor Rose.
Het is een kleine pientere en niet te vergeten ondeugende bengel.

Klik op de foto !

 

 

Februari 2015

 

Wie had dat gedacht , onze Eva.....wat gaat ze geweldig goed om met Rose.
Waar die arme Emma veel 'gepest' wordt en de perforatiegaatjes haast in haar oren heeft van de scherpe tandjes van Rose, durft Rose bij Eva niet zo brutaal te zijn, die zet haar dan gelijk op haar plaats, goed zo Eef !! Maar wat liggen ze ook graag samen in een mand of onder het bureau te snurken, zo lief om ze zo samen te zien.

 

Dicht egen Eva aanliggen da's nog fijner

 

I feel so good !!!

 

Eef houdt de wacht

 

Sanne's plekje is nu ingenomen door Eva en Rose,
 dat zou Sanne vast wel goed vinden.

 


4 februari 2015

 


Sinds gisteren woont Rose bij ons, en dat is voor ons heel bijzonder, Rose is een kleindochter van onze Emma. Nadat bleek dat er met onze Eva niet gefokt kon worden,hield de lijn van onze Joyce op. Totdat een poosje geleden het baasje van Lara (Vonders Legacy Gift of Life) belde dat ze een nestje ging doen met Lara. (Lara is een dochter van Carpenny Scenario en onze Emma ) Dit was een kans om weer een hondje te krijgen uit de lijn van Joyce en dat is voor ons heel bijzonder. We hopen dat Rose op zal groeien tot een gezonde en mooie labrador.

Rose

( Dochter van USA CH Sheabourne’s Medicine Man & Vonders Legacy Gift of Life )

Wat een relaxte mama Lara
( Carpenny Scenario & Vonders Legacy Joy of Life )


 

 

Voor meer info over Rose kijk op haar eigen pagina

 

 

Naar Boven