Home Nieuws Teven Fotoverhalen Verw. Nestjes Rose Foto's Nakomelingen
Puppy's Geschiedenis Info InMemoriam Links Gastenboek Training Contact

 

 

 

Fotoalbums en Verhaaltjes

 

 


Omdat facebook zoveel makkelijker is om 'even snel' iets te plaatsen, schiet het bijwerken van de website er tegenwoordig vaak bij in. Het gaat goed met de honden en ik maak nog altijd veel foto's van het wel en wee van de dames. Dus zo nu en dan ook hier een update.

 

Juni 2019

 

Onderstaand een aantal fotoalbums van de avonturen van de honden

 

Balou en Eva samen op stap

http://vonders-legacy.jalbum.net/Balou en Eva

 

Yela geniet aan de buitenvaart.

http://vonders-legacy.jalbum.net/Yela%20zwemmen/

 

Kleine Sanne op stap met mama Rose

http://vonders-legacy.jalbum.net/Rose en Sanne

 

Rose in Echten op de speelweide,
ook alleen kan je je prima vermaken

http://vonders-legacy.jalbum.net/Rose

 

 

Maart 2019

 

Dinsdag met Yela en Emma op stap en woensdag met Koen en Harmien naar Echten, wandelen met Julie en haar zoon Charlie, natuurlijk weer een aantal foto's gemaakt.
Na de wandeling heerlijk koffie, met appeltaart uiteraard, op een terras gedronken.

 Klik hier voor de foto's van deze middag

 

Wat heeft Yela weer genoten, zwemmen is haar lust en haar leven, Emma was ook mee maar die scharrelde lekker langs de waterkant en ging nog een keer pootje baden, Emma was allang blij dat zij niet constant op de foto hoefde.

Klik hier voor een aantal foto's

 

 

 

Februari 2019

 

Heerlijk gewandeld op de hei in Echten. Vele wandelingen hebben we hier gemaakt in het verleden met onze eerste labrador Lisa en Stabij Wendy. En nog altijd is het genieten als we hier wandelen, deze keer was Rose mee, ze heeft weer genoten.

Klik op de foto voor een impressie

 

Vandaag met Eva naar de Vamplas geweest, alhoewel het nog vroeg in het jaar is vinden de honden een zwempartijtje altijd weer fijn.
 

 Klik hier Vamplas

 

 

Januari 2019

 

Als we naar het bos gaan komen we het eerste kwartier niet veel verder met de wandeling, snuffelen en nog eens snuffelen, de dames 'lezen uitgebreid de krant', eindelijk zijn na verloop van tijd alle struiken besnuffeld en kunnen we weer verder wandelen. 

Klik op de link voor een aantal foto's

 

 

November 2018

 

Wat een prachtige herfst dit jaar, de kleuren van de herfst passen goed bij onze bruine Eva. Nu het nestje van Rose weer weg is , is er weer volop aandacht voor onze bruine boef en daar is ze maar wat blij mee.

Eva herfst, klik hier

 

 

 April 2018

 

Het is weer voorjaar en dan doe je de dames geen groter plezier dan regelmatig te gaan zwemmen. Niet alleen Eva en Rose vinden het altijd weer een feestje maar ook Oma Emma geniet nog volop van het zwemmen en gewoon langs de waterkant struinen.

 

Januari 2018


Nog maar weer eens een paar foto's plaatsen. de meeste foto's plaats ik tegen-
woordig op facebook, gaat zoveel sneller dan de website bijwerken.

Eva en Rose in Echten, altijd weer volop lol , als er water in de buurt is sowieso,want water blijft toch het mooiste wat er is voor de meeste labradors.


 

Januari 2017


Vorige week alleen met Eva op stap, even qualitytime met onze bruine dame. Die malle Eef geniet hier altijd volop van, rennen door het bos, over slootjes springen, dummy begraven in plaats van apporteren , da's onze Eva. Klik op de foto voor een impressie !

 

Winter 2017 ! De natuur zag er vorige week prachtig, zeg maar sprookjesachtig uit , overal lag een laagje rijp op en dat ziet er zo mooi uit, als je dan veel buiten bent met de honden , dan geniet je hier volop van. En dan gaat de camera vanzelfsprekend mee.

 Klik op de foto voor foto's van de natuur.

 

December 2016

 

Je zou het zo niet zeggen maar als we op stap gaan met Eef is deze slaapkop ineens een stuk actiever dan deze foto doet vermoeden. Klik op de foto !

 

Augustus 2016

Fleur en Balou zijn ondertussen weer naar huis maar we hebben alweer een nieuwe log
Yela logeert hier drie weken en ook met haar gaan we natuurlijk leuke dingen doen.
Deze keer samen met Eva op stap. Wat hebben ze weer genoten. Klik op de foto.


 Juni 2016

Fleur en Balou logeren een poosje bij ons,  hoog tijd om samen met zusje Emma op stap te gaan. heerlijk zwemmen bij de Vamplas ! Klik op de foto!

 

10 april 2016

Het is weer lente en dat betekent genieten voor baas en hond, slenteren langs de waterkant, een apportje nu en dan, rennen door de weilanden wat wil je nog meer !
Onderstaand 2 links naar recente foto's van de dames. Klik op de foto's !
 

 


 

14 maart 2016

Onze Eva vindt het ook heerlijk om alleen met ons op stap te gaan, beetje wandelen, beetje apporteren en rennen door een weiland of door het water, je kan haar geen groter plezier doen, dus dan weet je wat je als baas moet doen. Klik op de foto !

Natuurlijk gaat ook Yela wel eens met ons mee, Eva en Yela genieten daar volop van.
Deze keer gingen we naar he bos in Echten , waar doordat er veel regen is gevallen de afgelopen tijd, het speelveld onder water is gelopen en dat betekend uitbundige pret.
Klik op de foto !


 

Vlak voor haar overlijden heeft Senna nog bij ons gelogeerd. Dit was een mooie gelegenheid om haar nog een keer op de foto te zetten met haar dochter Emma,
kleindochter Eva en achterkleindochter Rose.

Rose, Eva, Emma en SennaIs het geen schatje die Eef van ons.


 

Waar blijft het bezoek vragen de dames zich af.


 

Wat is nou fijner dan samen slapen op een dik dekbed.


 

 

Die kleine Rose is een heel, heel nieuwsgierig hondje,
Net voor we de auto ingingen zag ze een stel watervogels
opvliegen, zat Rose net aan de riem dus geen kans om er
 achteraan te gaan, jammer h Rose.

 

 

22 december 2015
 

Op stap met Emma en Eva, wat genieten ze toch van al die plassen en slootjes in het bos. Klik op de foto voor een impressie !


 

17 Oktober 2015
 

Soms zijn er weken dat je niet zo veel beleeft met de honden, in dit geval was onze Rose loops en helaas moest ze aan de riem want ik vertrouw haar nog niet echt als ze loops is. Onze Eva is ook weer een weekje ziek geweest, veel overgeven, ongetwijfeld weer rotzooi gegeten buiten, het zijn toch ook zulke viespeuken. En Emma...Emma is Emma , die maakt zich niet zo druk. Dus in plaats van foto's buiten , deze keer alleen wat foto's die binnen gemaakt zijn. Klik op de foto !

 

 

21 September 2015

 

Vandaag met mama Emma en haar dochter Eva op stap geweest. Wat genieten ze toch altijd van het rondscharrelen aan de waterkant, af en toe een apportje, of elkaar achterna zitten. Deze keer ook weer een keer een over water apport gedaan, ze waren het nog niet verleerd de beide dames ! Klik op de foto !

 


 

Augustus 2015
 

Van de week weer een keer gewandeld met Ginette, deze keer mochten Eva en Yela mee. De dames kunnen het goed vinden samen en hebben ze prima vermaakt ! Beetje zwemmen, achter elkaar aan rennen, door het weiland racen, heerlijk om te zien.

Klik op de foto

 

Augustus 2015
 

Van de week weer een keer alleen met Eva op stap geweest, af en toe gaan we met 1 hond tegelijk op stap, alle aandacht dus voor Eva deze keer, ze heeft weer genoten.

De fotocamera gaat natuurlijk mee, niet alleen Eva op de foto gezet maar je ziet van alles in de natuur, deze keer zomaar wat weidebloemen.

Klik op de foto

Zomaar wat foto's van alledag,
er is altijd wel iets om een foto van te maken.
Klik op de foto


 

Juli 2015
 

Vorige week was het snikheet weer, veel konden we niet doen met die hitte. En de honden hadden ook weinig zin om zich druk te maken, dan maar in de vijver vlakbij ons huis zwemmen, hoefden we niet in de auto in elk geval. En ook een minibadje in de tuin neergezet, Eva en Rose vonden het wel leuk maar Emma vond het te zielig zo'n klein badje, daar ging The Queen niet in !!

Klik op de foto !

 

Juli 2015
 

Zomaar wat foto's van allerlei dingen die er om ons heen te zien zien, gewoon in tuin
of als we op stap gaan met de honden, er altijd wel iets om te fotograferen.

 

Juni 2015

 

Donderdagavond even zwemmen en heerlijk struinen langs de waterkant. Emma, Eva, Fleur en Balou hadden weer zoveel plezier,lekker afkoelen in het water, rennen door het weiland , op zoek naar muisjes en mollen, ze hadden het er maar weer druk mee.
Klik op de foto voor een impressie !

Emma met links halfzusje Balou en rechts halfzusje Fleur.
(Eva had geen zin om op de foto te gaan, nou dan maar niet Eef)

 

Juni 2015
 

Ook Yela is gek op zwemmen, zondagmiddag samen met Emma op stap.
Klik op de foto voor een impressie !
 

 

Juni 2015
 

Wat is er fijner voor de honden dan na een ontzettend warme dag even heerlijk te gaan zwemmen, Emma en Eva hebben zich weer uitstekend vermaakt, beetje zwemmen, wat struinen langs de waterkant en door het weiland, ze genieten volop !!
Klik op de foto voor een impressie !!
 

 

Juni 2015

 

Donderdag een heerlijke lentedag, tijd om de tuin wat op te vrolijken met plantjes.
De honden vermaakten zich wel in de tuin, beetje spelen met elkaar, beetje ruzie maken om de voerbal, kleine Rose won het natuurlijk ,de volwassen dames gaven de moed al snel op met die stoute pup, die alles telkens afpakt. 's Avonds nog even op stap met Rose, even zwemmen en wat oefeningen doen en dat valt niet mee op dit moment, want oei wat is ze stout die kleine bengel.  Klik op de foto !
 

 

22 mei 2015

 

Vorige week vrijdag zijn we met ons 'oude trainingsgroepje', (we trainden door de week met z'n vieren) Harmien, Lotte, Tineke en ik, gezellig met de honden naar het bos geweest voor een wandeling, de honden hebben genoten en als de honden genieten, ja dan genieten de baasjes ook natuurlijk. Klik op onderstaande foto voor enkele foto's van de wandeling.


 


April 2015

 

Heerlijk, het is weer voorjaar, voor de honden betekent dit dat ze weer vaker gaan zwemmen en dat vinden ze heerlijk natuurlijk. Vandaag op stap met Emma en Eva !

Ze dansen en zingen van blijdschap !
Voor meer foto's , klik op de foto !

 

22 maart 2015

 

We hebben een paar heftige weken achter de rug, eerst is onze Eva een paar weken ziek geweest, braken, braken en nog eens braken, foto's van de maag wezen niets uit, medicatie deed in eerste instantie niets, daarna weer andere tabletten en ook nog bloedonderzoek gedaan (waar niets uit kwam) en zo ineens ging het weer beter met onze Eva. Daarna diende het volgende zich aan, onze Emma moest geopereerd worden, kwaadaardige tumor bij 1 van de melkklieren en ze moest gelijk gesteriliseerd worden,
een paar melklijsten zijn in zijn geheel weggenomen vandaar een groot litteken, zo'n 30 centimeter, zware operatie dus voor onze Emma, we zijn nu een aantal dagen verder en Emma begint weer op te knappen, nu maar hopen dat de wond goed herstelt.

Eva houdt de wacht bij haar zieke moeder Emma.

Klik op de foto !


 

Als Emma even weg is houdt Eva haar bedje warm ,
nou dat is toch aardig van Eef !


 

 Februari 2015
 

Woensdag samen met Ginette en met Emma , Eva en Yela op pad geweest. Yela geniet altijd met volle teugen als ze mee mag met de dames. Ze rennen samen door het bos, gelukkig op het eind van de wandeling nog een heerlijke plas om even doorheen te rennen. Emma gaat een beetje haar eigen gang, ze vindt die 2 blagen een beetje druk.
Klik op de foto voor een impressie van de wandeling.

 

Koud of warm weer het maakt de honden niet uit, die hebben altijd de grootste lol.
Klik op de foto ! 

 Januari 2015

 

Onze Emma is ondertussen ook alweer 8 jaar, nooit 1 van de drukste honden maar ik merk nu dat ze wel erg op haar gemak gesteld is, onze Queen Emma. Nu onze Sanne er niet meer is, ligt Emma vaak op Sanne's kussentje te slapen, toen Sanne net overleden was, leek Emma toch wat terneergeslagen en erg aanhankelijk, ze lag veel bij me op de bank dicht tegen me aan. Nu gaat alles weer een beetje z'n gangetje,
honden accepteren dingen sneller dan wij mensen dat doen. 

Ik ben bekaf !!

 

Ik ben onlangs opgehouden met de training van Emma,
ze is nu 8 jaar en ik vind het mooi zo. Het is geen hond
met een enorme passie, ze doet alles voor je maar de
laatste tijd had ik het idee dat ze het soms minder leuk
begon te vinden, ik mis het wel, ben zo gewend om met
een hond te trainen, het is een beetje saai nu.


 

Augustus 2014

 

Yela heeft 2 weken bij ons gelogeerd, ze vond het wel wat, gezellig met de andere
honden op stap of gewoon samen in huis de boel op stelten zetten. Nou zou je denken
dat onze Eva dat wel heel gezellig zou vinden, niets is minder waar, Eva is in huis op haar rust gesteld (het ouwe wijf) , buiten ravotten is leuk maar binnen geen gedoe
svp. Dus Yela ging regelmatig met onze Sanne op stap en Sanne ja da's Sanne, die vindt alles goed, maakt zich niet druk om zo'n kleine drukteschopper om zich heen
ze gaat gewoon haar eigen gang. Voor een paar foto's van de afgelopen weken klik op onderstaande foto of hier.

 

 

 Juli 2014

 

Afgelopen week was Yela's broer Charlie op bezoek in Drenthe en dan ga je natuurlijk
samen wandelen, samen met Harmien, mama Julie, Ginette, Samantha en Amanda naar
het bos in Echten. Daarna konden de meisjes nog even spelen.

Klik op onderstaande foto voor een impressie.


Een paar dagen later ook nog even samen zwemmen, wat een lol hadden ze samen.
Klik op de foto .

 

 Juni 2014

 

Als Yela op bezoek is zoekt ze altijd de andere honden op, want wat is er nu fijner dan samen met en naast Sanne, Emma of Eva te slapen.

 

 

 

 

 Juni 2014
 

Oma , 'ik wil ook nog even met Emma op de foto', zegt kleindochter Samantha,
'want Emma kijkt altijd zo lief op de foto'. Als Oma en baasje van Emma kan je dan
niet weigeren natuurlijk, dus hup camera mee en samen op de foto.

 

 

 

 

 

 

 

Maart 2014

 

Nadat we vorige week op pad zijn geweest met Yela om haar te laten zwemmen en ze toch nog wat terughoudend was, zijn we de week daarop natuurlijk voor een 2e poging op pad geweest en ja hoor, gelukt !!! Yela zwemt. We hadden onze zweminstructrice Emma meegenomen , we lieten Emma als eerste een dummy op laten halen, Yela pikte hem aan de waterkant gauw in en begon het toch wel leuk te vinden allemaal. Daarna Emma even aan de lijn gedaan zodat Yela alleen het water in kon gaan en het lukte , ze zwom gelijk naar de dummy en bracht hem netjes terug, helemaal blij natuurlijk.


Klik op de foto voor een impressie

 

Maart 2014

 

Yela moest toch nodig eens leren zwemmen vond ik, dus op stap, dit keer samen met Tineke en Balou, Balou wil altijd wel het water in , dus als Yela de dummy niet op zou halen kon Balou dat mooi doen. Aangekomen bij het water dook Balou met een behoorlijke gang het water in en Yela vloog achter haar aan maar oeps, dat het water zo diep zou zijn had ze niet verwacht. Koppie onder dus en proestend kwam ze weer boven om daarna zo snel mogelijk naar de kant te zwemmen. Daarna durfde ze niet zo ver meer het water in te gaan, ze probeerde de dummy uit het water te halen zonder dat ze hoefde te zwemmen, haar voorpootjes zwommen wel maar ze bleef veilig met haar achtpootjes op de bodem staan, volgende week gaan we maar weer op pad, eens zal het toch lukken ?

Klik op de foto voor meer waterpret.

 

Februari 2014


Charlie was op bezoek in Drenthe, behalve met mama Julie ging hij natuurlijk ook op
stap met zusje Yela. Broer en zus konden het goed vinden met elkaar,bij een volgend
bezoekje gaan we zeker weer wandelen met elkaar.


Voor meer foto's van dit knappe stel klik op onderstaande foto.

 

Januari 2014

 

Zondag weer heerlijk op pad geweest met de honden en wat genieten ze daar toch altijd weer van. Door de weilanden sjouwen ,die voor een groot deel onder water staan, meer plezier kan je een labje niet doen en als de honden genieten,
dan genieten de baasjes natuurlijk ook. Klik op de foto voor een impressie.

 

September 2013

Yela was  "in the house" Sanne en Emma vonden alles goed van het kleine ding, ze hing in hun oren, beet even in de staart, kroop over hun rug heen, het maakte ze niet uit, onze Eva vond het minder leuk, die vond al die aandacht voor dat kleine ding niet eerlijk, zo ineens was ze baby af en was er een nieuwe baby in huis, niet eerlijk h Eef. Gauw de bench weer neergezet want na het spelen moest die kleine Yela toch echt even "verplicht" slapen en even uitrusten.

Klik hier voor enkele foto's


Onze Sanne is toch werkelijk de liefste oma die je je als pup kan wensen,
werkelijk alles vind ze goed die Sanne van ons.

 

Ik hou van jou, hou jij van mij ?


 

September 2013

 

Vorige week waren Joy en Senna weer eens op bezoek. Zoals altijd voelden ze zich gelijk weer op hun gemak. Joy, alweer bijna 12 jaar en zo goed als doof, beetje strammer dan vroeger maar nog altijd een vrolijke oude dame.
Senna iets bescheidener dan haar moeder Joy en bijna 10 jaar oud alweer,ook aan haar merk je dat ze wat ouder begint worden, 2 heerlijke dames, altijd weer leuk als ze komen.

Natuurlijk nog een paar foto's gemaakt. Klik op onderstaande foto.


 

September 2013

 

De kleine Yela moet natuurlijk met allerlei nieuwe dingen in aanraking komen. Dus veel op stap om veel te ontdekken. Op zondagmiddag zijn Ginette en ik naar het bos in Echten geweest samen met Samantha en Amanda. Zittend en rondkijkend op de speelweide valt er van alles te zien voor het kleine labje. Veel mensen , veel honden, waar je natuurlijk kennis mee wil maken, rennende kinderen, kortom een hele ervaring voor Yela. Je rent eens achter een hondje aan, je snuffelt wat in de heide, je graaft een gaatje waar je in gaat liggen, je ziet ineens 2 paarden langskomen, er worden veel indrukken opgedaan op zo'n middag.

 

Een aantal foto's heb ik in een album gezet,
klik op onderstaande foto voor een impressie.


 

30 augustus 2013

 

En deze dame maakt nu deel uit van onze familie. Yela , kind van Tom en Julie,woont bij onze dochter, schoonzoon en 2 kleindochters. Hopelijk groeit ze op tot een gezonde en mooie dame kunnen we in de toekomst misschien een nestje met haar doen. Ginette, Rob, Samantha en Amanda, heel veel geluk met dit mooie meisje. Wij kunnen haar gelukkig regelmatig zien, ze woont maar een minuutje of tien bij ons vandaan. Binnenkort krijgt ze een eigen pagina op de website.

Vonders Legacy Like It This Way

 

Yela 7 weken

 

Gelukkig , weer een nieuwe hond om regelmatig op de foto te zetten, de andere dames zijn al dat gedoe met die foto's wel een beetje zat, dus nu is Yela aan de beurt. Zaterdag is ze voor het eerst naar het bos geweest met Emma, even de wijde wereld ontdekken, ze bleef keurig op pad met Emma dicht in de buurt.

Klik op onderstaande foto.

 

Augustus 2013

 

De puppen van Tom en Julie zijn naar hun nieuwe baasjes dus is er weer wat meer tijd
voor de dames om wat te gaan ondernemen. Als eerste ga je dan natuurlijk een paar dagen achter elkaar met de dames zwemmen, wat genieten ze daar toch altijd van.
Niet alleen Eva vindt het heerlijk , met name Sanne ging helemaal los en zwom Eva en Emma eruit. Dummy's ophalen blijft een feestje voor onze oude dame, als je haar zo ziet zou je niet zeggen dat ze alweer bijna 11 jaar is. Onze Eva rende heuveltje op, heuveltje af met haar moeder Emma. Probeerde de rietstengels uit het water te rukken en op te eten, dat was niet de bedoeling natuurlijk. In het weiland rook het heerlijk , ik zag de drie kontje naast elkaar staan te snuffelen , blijkbaar viel er heel wat informatie op te halen uit de grond. Daarna naar huis en met een lekker botje in de tuin, het leven is zo gek nog niet als je een labje bent.

 

Na al die inspanning is het tijd voor een middagdutje.

 

Klik op onderstaande foto voor een impressie van het zwemplezier.

 

Juni 2013

 

Wandelend langs de waterkant kom je van alles tegen. Dit keer was ik even alleen met Emma op pad. Natuurlijk heb ik er een paar foto's van gemaakt, o.a van de familie meerkoet die niet echt blij waren dat Emma en ik langs de slootkant liepen, ze wisten niet hoe snel ze weg moesten zwemmen om zich te verstoppen tussen het riet. 's Avonds nog even met Eva getraind, dat ging best goed, het wordt nog wel wat met het kleine ding. De honden liggen met dit weer graag even in de tuin lekker op een botje te knagen. Kortom , ze vermaken zich wel in de lente/zomer.

Klik op de foto voor een impressie.


 

Foto's van genietende labjes daar kan ik maar niet genoeg krijgen, wat heerlijk toch
dat de honden zoveel plezier kunnen maken in en rond het water met elkaar.
Als jullie daar ook zo blij van worden, klik dan op onderstaande foto.


Mei 2013

 

Heerlijk , het is weer voorjaar, de honden en wij genieten weer volop van allerlei uitstapjes, je maakt de dames niet blijer dan met een fijne wandeling en/of
zwempartij Ook gewoon lekker een beetje luieren in de zon in de tuin vinden ze heerlijk. Klik hier of op de foto voor een impressie !

 

Februari 2013

 

Gisteren op pad met Sanne , Emma en Eva. Wat hebben de meiden zich weer goed vermaakt. Onze Sanne, ruim 10 jaar heeft ook weer zo genoten, samen met Eva lekker
gek doen, Emma had minder zin in dat enthousiaste gedoe die ging een beetje haar eigen gang maar vermaakte zich ook prima.

Klik op de foto of hier.

 

Op ondertaande link zijn wat foto's te zien
die we afgelopen winter gemaakt hebben.

Klik hier........Foto's winter


En ook in de tuin was er van alles te doen, vanachter mijn raam geprobeerd wat
vogels te fotograferen die aan het genieten waren van het lekkers in de tuin.

Klik hier........Foto's vogels in de tuin

 

Januari 2013

 

Vorige week kwamen Anja en Aileen op bezoek met pupje Ina. Zij is het enige pupje
uit het nestje van Anja's teefje Jo-Linn. Nou wordt dat kleine ding daar goed gesocialiseerd maar even kennismaken met een andere ras kan geen kwaad.
Eerst Sanne en Emma er maar eens even bij, dat ging prima, dat kleine ding is nergens bang voor, daarna onze Eva erbij, die wist niet wat ze er aan had, ze rende met een knuffel door de kamer en had in eerste instantie totaal geen oog voor de pup, druk als ze was om zelf alle aandacht te krijgen. Op een gegeven moment had ze toch door dat er wat kleins rondliep in de kamer. Gelukkig deed ze niet overdreven gek tegen dat kleine wijfie. Aileen heeft nog een paar foto's gemaakt. Klik op de foto.

 

 

28 oktober 2012

 

Vanmiddag met de dames op pad geweest. geweldig herfstweer vandaag.
Wat hebben ze weer genoten, rennen door de weilanden, zwemmen, heerlijk
struinen tussen het riet aan de waterkant, heerlijk om te zien.

Natuurlijk nog een paar foto's gemaakt, klik hier of op de foto.

 

12 oktober 2012

 

Joy en Senna hebben hier 2 week gelogeerd. Baasjes op vakantie dan de hondjes
op vakantie in Drenthe. Zoals altijd stormen de dames naar binnen en nemen de
gelijk de toko over. Eva zag het wel zitten, weer wat leven in de brouwerij, die
moeder van haar ligt maar wat op de bank te snurken of is weg om te trainen of
om samen met Balou en Tineke te wandelen, Tante Sanne ligt onder het bureau en wil niet gestoord worden, al met al niks te doen dus voor onze Eef. Daar kwam nu verandering in, Oma Senna zag het wel zitten , lekker rotzooien met haar kleindochter. Samen aan de knuffels rukken, tot de vulling eruit lag,
dat was leuk natuurlijk, door de kamer rennen om elkaar
de knuffels af te pakken, samen onder de salontafel kruipen met een botje, enz.
De wandelingen waren iets lastiger met elkaar, onze Eef is niet 1 van de voorzichtigste types en rent de oudere dames zo omver. Dus dan maar apart
uitlaten, eerst op pad met de oudere dames Joy, Senna en Sanne en daarna met
Emma en Eva. Kortom , we konden de wandelschoenen wel aanhouden de hele dag.

Joy, bijna elf jaar heeft zichtbaar genoten van de wandelingen en zwempartijtjes.
Ze rende met dat oude dikkere lijf over de zandvlakte met Senna achter zich aan,
ze genoot ervan, die oude tut. Als we thuiskwamen natuurlijk nog een botje en
dan ging ze tevreden liggen snurken, wel in de buurt van de keuken natuurlijk,
je weet maar nooit of er nog iets te eten valt. Tijdens de zwempartijtjes werd
ze bijna 'verzopen' door het dochter , die probeerde de waterdummy af te pakken.
Joy trok zich er niets van aan en zwom dapper door.
 

Gisteren zijn de dames weer naar huis gegaan. Onze Eva keek de kamer eens rond
en slofte naar de gang, zo saai nu, niks meer te beleven, Emma en Sanne laten
zich niet gek maken door de kleine ding en gingen rustig ergens liggen.

Nog een paar foto's gemaakt van de dames .
Klik hier of op de foto

 

18 juli 2012

Emma en Eva zijn allebei loops, dan valt er niet veel te trainen, ik had Emma ingeschreven voor de proeven van de JPC in Borculo op 7 juli maar helaas konden we daar dus niet aan meedoen. Natuurlijk ben ik wel gaan kijken naar onze andere cursisten en heb daar wat foto's gemaakt.


Klik op de foto

Maandagavond is mijn trainingsavond met Eva maar hier kon ik vanwege de loopsheid van Eva niet heen, dus dan maar weer een paar maken van de andere cursisten.

Foto's Hardenberg juli 2012

En dan op zondagochtend trainen in Veendam met Emma, jullie raden het al, vanwege de loopsheid niet trainen dus. Niet getreurd , dan mijn oude dame Sanne maar weer eens meegenomen. Bijna 10 jaar ondertussen maar ach een beetje trainen moet toch kunnen. Ze heeft genoten die ouwe dame, tussen de oefeningen door lag ze relaxed rond te kijken of wat te dommelen in de zon.


Sleepspoortje snapte ze ook nog en met dat lompe lijf en de neus bij de grond liep ze de sleep keurig. Eenmaal bij de eend keek ze mij eerst vragend aan, zo van, moet ik die echt apporteren, ja Sanne dat moet echt,ze pakte de eend op en kwam blij onze kant weer op, liet hem onderweg toch nog even liggen maar pakte hem toch weer open bracht hem keurig voor en gaf hem netjes zittend af.

Balou traint samen met Emma elke zondag in Veendam, ook zij vind trainen leuk.
En kijk hieronder eens, keurig zittend afgeven. Balou, zo'n boef geweest , Tineke heeft veel werk gehad om haar gehoorzaam te krijgen maar het gaat hartstikke goed met haar, Tineke's werk wordt eindelijk beloont en beide beleven veel plezier aan de trainingen, in Stieltjeskanaal, in Veendam en als we doordeweeks nog een keer een avond trainen.


Ook van deze training een paar foto's gemaakt natuurlijk.
Klik op de foto

 

30 april 2012

 

Ook vandaag was het weer genieten bij en in het water. Deze keer gingen Balou , Emma en Sanne mee.

Klik op onderstaande foto .

 

13 maart 2012

 

Vorige week hebben de honden voor het eerst na de winter weer gezwommen.
Wat hebben ze weer genoten, natuurlijk hebben we een paar foto's gemaakt.

Klik op de foto of hier


 

4 maart 2012
 

 

Aan het begin van de week ging de telefoon : 'Hallo oma, kan ik deze vakantie ook een keer bij jullie logeren' vroeg kleindochter Chantal. Donderdagavond stapte ze binnen en de honden , met name onze Eva sloofde zich gelijk enorm uit door met allerlei knuffels rond te gaan sjouwen en probeerde zo de aandacht te trekken, nou kan je Eva en haar gedrag moeilijk over het hoofd zien dus dat lukte haar wel. Sanne lag al snel weer tevreden onder het bureau en trok zich van al dat gedoe om zich heen weinig aan. Ook Emma had het al snel bekeken en ging op de bank snurken. En Eva, ja die gaat gewoon door als je niet ingrijpt. Toen de rest van de visite wegging en alleen Chantal er nog was, keerde de rust weer. Voor korte duur, want Eva eiste al snel weer alle aandacht op, 'kan Eva niet een poosje in de gang Oma, dan is het lekker rustig'. Nee dat doen we nu even niet, Eva moet ook leren zich netjes te gedragen als er bezoek is. Negeer haar gewoon , dan gaat ze vanzelf ergens liggen.

De volgende morgen was het natuurlijk tijd voor een wandeling, 'mag ik dan met Emma  aan de riem lopen ' nou wordt onze Emma daar niet blij van, die loopt altijd los, dus afgesproken dat ze  alleen op de terugweg aan de riem moest. Kind blij , hond iets minder maar ach voor 1 keer moet dat kunnen.

Later op de dag wilde Chantal nog wel een wat foto's maken , dus gingen we op zoek naar een leuk plekje.

 

 


De verdere dag was het Emma voor en Emma na, mag ik ook met Emma op de foto oma, gaan we straks nog een keer met Emma wandelen Oma, Emma kom maar bij mij op de bank liggen, Emma dit en Emma dat en die liet zich alles maar aanleunen. Zo'n hond wil ik ook wel Oma, ze is zooooo lief. Emma is echt de allerliefste hond. Zo ging het de hele dag een beetje door. Nadat Chantal vrijdagavond weer naar huis ging
zakte Emma vermoeid op de bank neer en heeft de hele avond alleen nog maar gesnurkt, het valt niet mee om favoriete hond te zijn, dat is echt een drukke baan.

 

 

4 februari 2012

 

Winter in het land. De honden vermaken zich prima, het maakt ze niet uit waar we wandelen,  aan de kanaaldijk , in het bos, gewoon door de buurt, als ze maar kunnen ravotten met elkaar. Na de wandeling is het heerlijk uitrusten op de bank,
openhaardje aan, koffie of chocolademelk, we vermaken ons wel.

Natuurlijk horen daar wat foto's bij.
Klik op de foto of hier.

 

21 november 2011

 


 

Kleindochter Samantha heeft vorige week een dagje bij ons gelogeerd.
Met haar grote vriendin Emma kan ze het nog altijd heel goed vinden. 'Oma, Emma is mijn allerliefste hond'. 's Middags even samen wandelen met Emma en daarna de eenden voeren.

 

 

Emma keek vanaf een afstandje gebiologeerd toe
hoe al dat lekkere brood zomaar in het water gegooid werd
en daarna door de eenden verorberd werd. Beetje zonde vond Emma.

 

 

Ook met onze kleine boef Eva gaat het steeds beter met kinderen.
Ze is een stuk rustiger met kleine kinderen dan in het begin.


Hm, die lolly lust ik ook wel.

 

Zucht, ik krijg niks, wat een tegenvaller.

 

2 november 2011

 

Hoera, Fleur is jarig. Is dat zo bijzonder ? Ja, in dit geval heel bijzonder.
Wie had ooit kunnen denken dat het nog altijd zo goed zou gaan met Fleur.

Lees
hier het verhaal van Fleur.
4 jaar is Fleur vandaag geworden en nog altijd het zonnetje in huis bij Tineke en Roel.
Elke dag naar het bos , spelen met Balou en Sem of wandelen met haar moeder Sanne en halfzus Emma, Fleur vindt alles geweldig. Ze doet haar naam eer aan want speciaal, dat is ze zeker.

Vonders Legacy Special Surprise

 

 

18 augustus 2011

 

Fonzz is in the house

Sanne's broer Fonzz heeft een aantal dagen bij ons gelogeerd. Mooi om te merken hoe snel hij zich thuis voelde bij ons en de honden. Net zo'n relaxte hond als z'n zus Sanne. Fonzz en Sanne lijken qua uiterlijk en karakter veel op elkaar.

Natuurlijk gingen we elke dag op pad met de honden, de ene dag naar het bos,
de andere dag zwemmen.

We hebben natuurlijk wat foto's gemaakt van de logeerpartij.
Klik hier of op de foto

 

11 augustus 2011

 

Zaterdag waren Joy en Senna op bezoek met hun baasjes. Altijd weer gezellig zo'n dag. Joy en Senna voelen zich gelijk weer thuis en gedragen zich alsof ze hier horen,
wat natuurlijk eigenlijk zo is. Joy , overgrootmoeder van Eva is nu bijna 10 jaar
maar gedraagt zich daar niet naar, rondsjouwen met knuffels, op d'r rug liggen spelen
met een grote knuffel in d'r bek of spelen met haar achterkleinkind Eva.
Mariette had weer allerlei lekkers gekookt/gebakken en meegenomen, alles natuurlijk
zelf gemaakt. Appeltaart, soepje, frans stoofpotje en zelfgemaakt aardbeienijs, Mariette bedankt !


Toen Mariette en John hier nu bijna 10 jaar geleden een kind van onze Joyce kochten,
Joy dus, had ik niet kunnen denken dat daar een goede vriendschap uit voort zou komen. Maar 2 jaar later heb ik toen een nestje met Joy gedaan waar Senna uit geboren is, ruim 2 jaar daarna een nestje met Senna waar we onze Emma uit aangehouden hebben en nu hebben we Eva aangehouden uit een nestje van Emma, het kan soms bijzonder lopen.

5 generaties, Joyce(vorig jaar overleden) , Joy, Senna, Emma en Eva


's Middags nog even gaan zwemmen met de volwassen honden, voor Eva vind ik
dat nog niets , dat gaat er dan veel te wild aan toe.
 Nog even wat foto's gemaakt natuurlijk Klik hier of op de foto 

1 augustus 2011

 

De vakantieperiode is aangebroken. De cursussen liggen even een maandje stil
maar we blijven natuurlijk zelf wel wat doortrainen. Afgelopen zaterdag was de laatste les, Eva wacht  'geduldig' op de dingen die komen gaan 

Gaan we nog wat doen of hoe zit dat ?


 

Ik verveel me een ongeluk ...Pfff !

 

Ook broertje Odie traint wekelijks in Stieltjeskanaal.

 

 

Op donderdagavond trainen we met een klein groepje dan hier, dan daar.
Na de training nog even lekker rondstruinen met elkaar.
Deze keer waren Sanne, Emma, Balou en Julie mee.

 

Heerlijk langs de waterkant struinen.

 

Allerlei geurtjes aan een nauwkeurig onderzoek onderwerpen.

 

Afgelopen zaterdag nog een paar foto's van Julie gemaakt,
heeft ze geen heerlijk koppie ?

 

 

Vrijdagmiddag 23 juli.


Kleindochter Samantha heeft vakantie en mama werkt op vrijdag.
"Ma, kan jij Samantha hebben vrijdagmiddag en wil je haar dan ook uit school halen".
Natuurlijk kan dat . Op verzoek van Samantha gaat Emma mee om haar uit school
op te halen. "Want dan kan ik met Emma aan de riem lopen, dat vind ik leuk"
zegt Samantha. Emma is daar minder blij mee , die loopt normaal gesproken altijd los.
Thuisgekomen is het gelijk een hele drukte met Eva, die zich een beetje misdraagt en
uitslooft om de aandacht te trekken en rondsjouwt met knuffels.
Na het eten even t.v. kijken en daarna naar het speeltuintje vlakbij.
Emma gaat natuurlijk mee want "Emma is de allerliefste hond die ik ken".
Sanne blijft thuis en ligt onder mijn bureau te snurken , ze maakt zich niet zo druk meer. Eva even in de bench doen als we weggaan anders kan ik misschien nog voor verrassingen komen te staan als ik weer thuiskom, ik vertrouw dat spookje nog niet alleen in de kamer voor langere tijd. Ze heeft nog niks kapot gemaakt en dat wil ik graag zo houden.

We nemen nog even een konijnendummy mee, kan Emma nog even een apportje doen.
Die Emma , want een schatje is het toch, sjokt rustig mee, doet daarna een apportje,
gaat vervolgens rustig in speeltuintje liggen en kijkt toe hoe Samantha in allerlei
toestellen klimt en haar kunstjes vertoont.
Natuurlijk heb ik het fototoestel bij me en heb een aantal foto's gemaakt.
Klik op de foto

Thuisgekomen gaan  we eens even wat drinken en een koekje lust Samantha ook wel ondertussen, dan weer even t.v. kijken met een tevreden Emma naast Samantha op de bank. Eva vertoont ondertussen weer wat van haar kunstjes en slooft zich geweldig uit, hapt ook nog even in de arm van Samantha zo spelenderwijs wat door mij niet echt gewaardeerd wordt en ook Samantha wordt er niet blij van.
"Oma, kan ze niet in de bench", vraagt ze zuchtend. Nee dat doen we niet, ze moet
zich leren gedragen als jij er bent. Ik ga naast Samantha zitten en Eva is dan wel zo
verstandig om op houden met dat geklier. Sanne ligt nog steeds alles vanonder het bureau te observeren en komt pas tevoorschijn als de "hondenkoektrommel " op het aanrecht staat.

Om 5 uur wordt Samantha weer opgehaald door haar moeder en ga ik de honden maar
weer eens uitlaten en daarna eten geven.

 

Juli 2011
 

Emma is na de dracht en het nestje weer helemaal opgeknapt.
Ze heeft het soms niet makkelijk in huis want dochter Eva plaagt haar vaak.
Zuchtend kruipt Emma dan op de bank, in de hoop daar met rust gelaten te worden.

Ze gaat elke zaterdag weer naar de training en ook doordeweeks trainen we nog een avond. Af en toe neem ik ook haar even apart mee naar het veldje vlak naast ons huis.
Emma is de lieveling bij een hoop kinderen in de buurt, ze is rustig en beheerst en dat vinden kleine kinderen toch wel prettig. Vorige week was ik even met haar aan het apporteren, de konijnendummy is favoriet bij Emma, dus daar gingen we even mee aan de slag. Na een paar apportjes kwamen er een paar kinderen uit de buurt aangelopen
 'wat is dat voor een ding' vroegen ze. 'Dat', zei ik met fluisterende, geheimzinnig klinkende  stem,'is een echt konijn'. ' Niet waar' klonk het in koor. Dat leek ze toch wel onwaarschijnlijk dat ik met een levend konijn aan het apporteren was. Mogen wij het ook een keer opgooien voor Emma, vroegen ze, en natuurlijk mocht dat . Emma liet alles over zich heenkomen en apporteerde een aantal keer de konijnendummy. Wie hem gooide maakte haar niet uit en we waren daar voor de fun dus ook ik maakte me daar niet druk om, zittend afgeven, ach laat maar even, zo met kinderen bezig zijn vond ik eigenlijk wel zo belangrijk op dat moment.

,

 


 

Na het apporteren wilden ze eigenlijk ook nog wel even met Emma op de foto.
En Emma......die liet ook dit allemaal maar weer gebeuren, zij vindt alles goed.

 


 

Dochter Eva is ondertussen thuis  haar tanden weer aan het slijpen.
 

 

Juli 2011

 

Onze Sanne wordt een dagje ouder, in Oktober wordt ze alweer 9 jaar.

Vooral na de sterilisatie vorig jaar merken we duidelijk dat ze minder actief is geworden. Al enkele maanden staat ze nu ook dieet , ze moet wat afvallen maar dat valt niet mee. We blijven ons best doen, moeilijk maar het is veel beter voor haar.
Wandelen en zwemmen vindt ze heerlijk maar niet te lang en de kleine Eva zorgt voor de nodige speelmomenten (lees plaagmomenten) in huis. Sanne is en blijft een heerlijke hond, makkelijk in de omgang met honden en mensen. Zo stabiel in alles, niet gek te krijgen onze "Sannegie".


Zo af en toe train ik nog een keer met haar en daar geniet ze volop van.

 

 

 

 

Juni 2011

 

Af en toe gaat onze Sanne nog een keer mee  om te trainen, ze geniet daar toch nog steeds van. Dit jaar wordt ze alweer 9 jaar dus al bijna een oude dame. De dummy met het vachtje is nog altijd favoriet. Als ik bezig ben met de andere trainingsmaatjes ligt Sanne rustig te wachten tot ze weer aan de beurt is. Al springt er een andere hond bovenop haar, ze blijft liggen, wat een gehoorzame dame is ze nog steeds.

 

20 April 2011

 

De nieuwste foto's van Eva's avonturen klik hier.

 

Zondag 1 mei 2011

 

Vandaag nog even met de dames en Sem gaan zwemmen.
Wat genieten ze hier toch altijd van. Het is dan ook een prachtig plekje.

 

Balou vandaag 3 jaar oud geworden.

 

Fleur wacht op de dummy

 

Emma ruikt wat bijzonders

 

Sanne apporteert nog steeds graag

 

Sem......even afkoelen

 

Sanne...apport

 

Wat zie ik daar

 

Emma of Balou, hm....ik weet het niet zeker.

 

How can you not fully adore

The happy aspect of a Labrador?

The otter tail, the silly grin,

The open heart to take you in.

Sweet true love from earnest eyes

Emotional truth, a friend so wise.

At play, at work, at rest, at ease,

The Labrador was born to please

 

Omdat er zoveel foto's op deze pagina stonden heb ik een nieuwe pagina met linken
 naar albums van de afgelopen paar jaar aangemaakt.
Klik hier voor de link

 

Naar Boven