Home Nieuws Teven Fotoverhalen Verw. Nestjes Rose Foto's Nakomelingen
Puppy's Geschiedenis Info In Memoriam Links Gastenboek Training Contact
 

 

Welkom op onze website !!

 


 

 

 

Wij zijn Bert en Helma Prakken.
We hebben 2 dochters, 2 schoonzoons en 4 kleinkinderen . En natuurlijk een aantal labradors. Toen onze dochters ouder werden en ons wat minder nodig leken te hebben zochten we er 'iets' bij om onze aandacht en tijd aan te geven. En dat 'iets' werden de honden.
In de loop der jaren zijn de honden een heel belangrijk deel van ons leven geworden. Als eerste kwam daar onze Friese Stabij Wendy , deze werd op aandringen van onze jongste dochter gekocht.
Zij wilde graag een hond , dat leek haar wel wat.
Na anderhalf wilden wij er eigenlijk wel een hond bij en zo kwam Lisa, onze eerste labrador, in ons leven. Dit was in 1991. Lisa was een fantastische hond.
Ik heb veel met haar getraind bij de Kynologenvereniging in Hoogeveen. Wat een heerlijke hond om te hebben en geweldig om mee te trainen. Lisa is helaas maar vijf jaar geworden. Ze is overleden aan een tumor aan de milt.
Door haar en haar geweldige karakter zijn we besmet  geraakt met het bekende "labradorvirus". Het zijn fantastische honden.
Fijn om mee te werken  en lief  voor alles en iedereen.

Na de dood van Lisa kwamen we  in contact met Marrie Koster. (Hamiltons Vonder) en bij haar zijn onze twee meiden Joyce en Lotte geboren.
Onze kennelnaam is een verwijzing naar haar kennel. 
Af en toe fokken we een nestje en zowel Bert als ik vinden het geweldig om mee maken hoe de kleintjes opgroeien.
De hondjes worden in huis geboren en groeien in huis op .  De begeleiding van de puppen en de a.s. pupeigenaren is altijd weer een bijzondere belevenis.
Gezondheid en karakter vinden wij zeer belangrijk.
We fokken volgens de regels van de Nederlandse Labrador Vereniging.
Dat wil zeggen, dat de ouderdieren waarmee we fokken geröntgend worden en de ogen jaarlijks gespiegeld worden.
Tevens zijn we lid van de Labrador Kring Nederland.


Een leven zonder labradors kan ik me niet meer voorstellen. Ze zijn zo'n belangrijk onderdeel van ons leven geworden.

Onze Joycie is op 15 februari 2010 overleden, ze is bijna 14 jaar geworden.
Joyce heeft drie nestjes gehad . Uit haar derde nestje is Joy geboren en met haar hebben we twee nestjes gefokt.
Uit het eerste nestje van Joy is Senna geboren en ook zij heeft 2 nestjes gehad.
Senna en Joy woonden bij vrienden van ons, John en Mariette . In november 2015 is Joy overleden en Senna is in maart 2016 overleden.

Onze Lotje , wat een heerlijk hondje, altijd braaf, misschien wel te braaf voor een labrador,waar Joyce de boel altijd op stelten zette met haar gekke streken, deed Lotte nooit iets wat niet mocht. En nog steeds is ze een braaf hondje. 2 nestjes heeft ze gehad. Na haar 2e nestje begon ze wat te kwakkelen en al snel bleek dat ze spondylose had. Onze Lotte is op 18 augustus 2010 overleden , ze is 12 jaar geworden.

Dan was daar nog onze Sanne (Square Dancer's Perfect Rose).  Sanne was een geweldige hond, lief , makkelijk , sociaal naar andere honden,kortom een heerlijke hond om te hebben. Als de andere dames puppen hadden , was daar altijd Sanne die de moeders een helpende hand bood bij het poetsen en verzorgen van de puppen. Sanne heeft 2 nestjes gehad.  Onze lieve Sanne is op 17 november 2014 overleden aan de gevolgen van lymfeklierkanker.

En onze Emma  . Zij is onze 4e generatie en daar zijn we trots op .  Emma is een dochter van Senna uit haar eerste nestje. In de zomer van 2009 heeft ze haar eerste nestje gehad. En in 2011 haar 2e nestje.

Vervolgens Fleur. Zij is het pupje uit het laatste nestje van Sanne. Helaas bleek dat Sanne drachtig was van maar 1 pupje maar Fleur heeft daar niet onder geleden , toen ze drie weken oud was , scharrelde ze al bijna de hele dag in de kamer rond en altijd was er wel een hond waar je als kleine pup heerlijk tegenaan kon gaan liggen. Natuurlijk word je als pup alleen wel heel erg verwend.

Dan Balou, dochter van Senna uit haar tweede nestje, zij woont net als Fleur bij Tineke.

In 2011 is Eva geboren, kind van onze Emma uit haar 2e nestje, onze 5e generatie, ook zij heeft een natuurlijk een eigen pagina op onze website.

Samen met vrienden, Koen en Harmien, hebben we nog een mooie dame, Julie.
Julie heeft een mooi nestje gehad in 2013.

Yela, de eerste gele pup in ons kenneltje. In 2013 zijn uit het eerste nestje van Julie zwarte en gele pups geboren. 1 van de gele puppen, een mooi teefje, woont bij onze dochter, als ze gezond opgroeit hopen we met haar in de toekomst een mooi nestje te fokken. Ook zij heeft natuurlijk een eigen pagina op de website.

In februari 2015 is Rose bij ons gekomen, Rose is een kleindochter van onze Emma.
Voor ons heel bijzonder, zo kunnen we, als ze gezond opgroeit weer verder met de lijn waarmee het allemaal begonnen is voor ons.......met onze Joyce !

Voor meer informatie over de dames kunt U kijken op hun eigen pagina.
Mocht U na het bekijken van mijn site vragen hebben, mail of bel dan gerust.

 


 

Bert en Helma Prakken.
Roerdomplaan 24
7905 EG Hoogeveen  
Tel: 0528-269925  
vonders-legacy@home.nl

 

Naar Boven