Even voorstellen


Ik ben Valeska van Dooren en ik ben 36 jaar oud.
Met Jan ben ik getrouwd, Jan is timmerman en bedenkt mooie en handige oplossingen voor Dreumeshof. Samen zijn we ouders van Florine (14-12-2007) en Casper (18-8-2010). Zij gaan allebei naar de Mussenacker in Udenhout.

De opvang vindt plaats in ons rookvrije huis en is gelegen in een rustige straat waar alleen bestemmingsverkeer komt. Hierdoor kunnen de kinderen behalve in de achtertuin ook voor op de stoep spelen. Vlakbij ons huis zijn er verschillende speeltuintjes en er is een dierenweitje met schapen, geiten, kippen, herten en wallaby`s. In onze grote achtertuin kunnen de kinderen trampoline springen, van de glijbaan af glijden, spelen in het bijbehorende huisje en met auto`s en motors rond rijden.

In ons huis hebben de kinderen een eigen speelruimte waarin ze lekker kunnen spelen. Er staat altijd Duplo klaar, auto`s ,poppen en een mooie keuken waarmee ze kunnen spelen. Ik heb veel houten speelgoed voor de kinderen om mee spelen zoals een Brio treinbaan en station, een Brio garage, educatief speelgoed van Haba, Janod en Grimms. Daarnaast heb ik ook nog ander speelgoed zoals tandwielen en Duplo Letters, cijfers en mozaiek. Dit speelgoed wissel ik af per keer en per thema/interessegebied/leeftijd van de kinderen die aanwezig zijn.

Onze eettafel gebruiken we behalve voor eten en drinken ook om aan te knutselen.
Ik vind het erg leuk om met de kinderen creatief bezig te zijn. De ene keer maken we allemaal hetzelfde, al kan het resultaat toch heel erg verschillend zijn. De andere keer verzinnen de kinderen zelf iets.

Ik werk met thema`s die ik zelf bedenk en uit werk. Ik zoek bij een thema boeken uit, verhaaltjes, dingen om te knutselen, materialen om mee te werken. De thema`s die ik verzin hebben vaak te maken met de natuur en buiten zijn, ik vind het belangrijk om met de natuur bezig te zijn. Zo kweken we elk jaar plantjes en hebben we ons project over rupsen en vlinders net afgesloten.


Design: Wilco Wischmann voor Litro Media