Frans Jansen en Diny van de Vorst (1933)

STAMBOOM FAMILIE VAN DE VORST
* L I N K S *

HOMEPAGE

VORIGE PAGINA

VOLGENDE PAGINA

In 1996 begon ik met dit onderzoek. De trouwboekjes van mijn ouders Jansen-van de Vorst en grootouders Van de Vorst-Groenen waren het startpunt voor onderzoek dat nog heel wat jaren zou duren.
gezin van mijn overgrootouders Theodorus van de Vorst en Hanneke Vranken, foto uit 1887 In het streekarchief Eindhoven vond ik het spoor tot Wilhelmus van de Vorst, gedoopt in 1705 te Nuenen. Alle vertakkingen zocht ik uit. Een minutieus en omvangrijk werk waar ontelbare uren aan zijn besteed, zowel in stads- streek- als provinciale archieven als thuis op de computer. Met aanvullend onderzoek van collega onderzoekers naar dezelfde familie kon de stamboom worden uitgebreid met gegevens van verwante takken tot aan het jaar 1575.
Gegevens van meer dan 7000 familieleden, verdeeld over 16 generaties zijn in al die jaren verzameld en samengebracht tot één groot bestand.
In het voorjaar 2013 ben ik begonnen aan de voorbereiding voor de uitgave van een boek. In 2002 had ik al een proefexemplaar gemaakt en ingebonden, toen nog van alleen mijn eigen tak. "De Kinderen Van De Vorst" is de titel van het boek waarin alle vertakkingen, generaties, onderzoeksdetails, historie, foto's en brondocumenten bijeen zijn gebracht. Dit naslagwerk voor het Nuenense geslacht Van de(r) Vorst is in november 2014 in druk verschenen.

Zie voor meer details door te klikken op "BOEKEN" op de welkomstpagina.

VAN WOUTERS EN JOOSTEN NAAR VAN DE(R) VORST
foto straatnaam Vorsterdijk Omstreeks het jaar 1575 luidt de familienaam: WOUTERS, JOOSTEN en soms ook CLAASSEN. De kinderen werden gewoon naar de vader genoemd (patroniem) dus 'zoon van Wouter, Joost of Claas'. Een 'vaste' familienaam zoals die tijdens de Franse overheersing verplicht werd gesteld, bstond toen nog niet. De naam "Van de Vorst" is vanaf de 18e eeuw aangehouden. In die periode verhuist de fam. Joosten uit de omgeving van de Vorsterdijk (Nuenen) naar het dorp Gerwen. Daar komt de familienaamnaam Van de Vorst in gebruik. Kennelijk is die naam gekozen om de herkomst van de familie aan te geven.
Lees verder ... >

    - COPYRIGHT 2003-2025 © WALTHER JANSEN