vissen2 (21K) Aquatropic vissen019 (24K)


Registreer nu op onze nieuwe site www.aquaria-info.nl en haal meer voordeel uit de kennis van anderen! Vul na de registratie je aquarium info in. Dan profiteer je van maximale feedback van andere aquarianen. Iedereen heeft in een oogopslag een beeld van de status van je aquarium en kan dan meteen reageren met een passend antwoord zonder dat er eerst om meer info word gevraagd. Ook handig als je vragen steld op andere forums plaats je link erbij en iedereen kan je info bekijken. Klik hier voor een voorbeeld

Nitraat

Zodra er een bacterien cultuur in je bak is gevormd zullen deze bakkies nitriet omzetten in nitraat. Een goede waarde ligt tussen de 5 en 20 mg/l. Dit is o.a. afhankelijk van je fosfaat waarden. In het hoofdstuk over algen lees je waarom.

Deze nitraat producerende bacterien vermenigvuldigen zich langzamer dan nitriet producerende bacterien. Daarom is het verstandig om in een nieuw aquarium 3 tot 4 weken te wachten met tropisch vissen erin te zetten todat er genoeg nitraat producerende bacterien gevormd zijn. Het giftige nitriet kan in deze periode hoog oplopen.

Je kunt deze periode verkorten door je bak te enten.Dit kun je op verschillende manieren doen.
Je kunt bacterien uit een in de handel verkrijgbaar flesje toevoegen. Je kunt ook een gedeelt van het filtersubstraat uit een ander aquarium aan je filter toevoegen. Dit moet dan natuurlijk wel uit een al langer goed lopend aquarium zijn .

Het is wel belangrijk om meteen vanaf de eerste dag al een beetje te voeren. Ook al zit er geen vis in. Dit zorgt voor voer voor de bakkies waardoor ze sneller groeien.

Als niet zoveel planten in je aquarium hebt dan zal je nitraat gehalte snel stijgen, met alle gevolgen van dien. Algen.
Om dit tegen te gaan is er ideaal een product op de markt JBL BioNitratEX. Dit product werkt met kleine witte zakjes gevuld met bacteriŽn die zich voeden met nitraat. Ik gebruik het zelf ook met succes. Let wel op dat je niet met teveel in een keer begint. Het duurd namelijk enkele weken voordat je iets begint te merken. Begin je dan met teveel dan krijg je na een maand of 2 een nitraat tekort wat weer resulteerd in een blauw algen plaag.

Bezoek ook de nieuwe site! Met nieuwe artikelen en een forum voor al je vragen. Ga naar www.aquaria-info.nl

Aquarium led verlichting van Lumlight.
High end Aquarium verlichting.


Meest gelezen


Nieuwe site!


- De waarheid over aquarium ledverlichting
- Aquarium kopen
- Aquarium verlichting
- Aquarium info
- Co2
- Gh en Kh
- Bodem
- Ph
- Nitriet
- Nitraat
- Fosfaat
- Algen
- Planten
- Aquariumplanten groeistoornissen
- Aquuariumplanten voeding
- De Discus