vissen2 (21K) Aquatropic vissen019 (24K)


Registreer nu op onze nieuwe site www.aquaria-info.nl en haal meer voordeel uit de kennis van anderen! Vul na de registratie je aquarium info in. Dan profiteer je van maximale feedback van andere aquarianen. Iedereen heeft in een oogopslag een beeld van de status van je aquarium en kan dan meteen reageren met een passend antwoord zonder dat er eerst om meer info word gevraagd. Ook handig als je vragen steld op andere forums plaats je link erbij en iedereen kan je info bekijken. Klik hier voor een voorbeeld

Nitriet


Vissen produceren afvalstoffen ammoniak en ammonium. Gelukkig blijven deze schadelijke stoffen niet zomaar in onze bak zweven, maar worden ze door bacterien omgezet (nitrificatie). Eerst in nitriet daarna door een ander soort bacterie in minder schadelijk nitraat. Deze baterien vormen zich in je filtersubstraat.

Nitiet is giftig voor je vissen. Deze waarde ligt het beste tussen de 0 en 0,5 mg/l. Bij hogere waarden meteen water verversen. De oorzaak van hoge waarden ligt meestal bij je filter. In de opstartfase is het normaal dat je waarden hoger kunnen liggen maar na 4 weken moet deze toch echt wel goed zijn.

Bezoek ook de nieuwe site! Met nieuwe artikelen en een forum voor al je vragen. Ga naar www.aquaria-info.nl

Aquarium led verlichting van Lumlight.
High end Aquarium verlichting.


Nieuwe site!


- De waarheid over aquarium ledverlichting
- Aquarium kopen
- Aquarium verlichting
- Aquarium info
- Co2
- Gh en Kh
- Bodem
- Ph
- Nitriet
- Nitraat
- Fosfaat
- Algen
- Planten
- Aquariumplanten groeistoornissen
- Aquuariumplanten voeding
- De Discus