vissen2 (21K) Aquatropic vissen019 (24K)


Registreer nu op onze nieuwe site www.aquaria-info.nl en haal meer voordeel uit de kennis van anderen! Vul na de registratie je aquarium info in. Dan profiteer je van maximale feedback van andere aquarianen. Iedereen heeft in een oogopslag een beeld van de status van je aquarium en kan dan meteen reageren met een passend antwoord zonder dat er eerst om meer info word gevraagd. Ook handig als je vragen steld op andere forums plaats je link erbij en iedereen kan je info bekijken. Klik hier voor een voorbeeld

PHDe PH is de zuurtegraad van je water deze is eenvoudig te meten met een test setje. Deze aanduiding gaat van 0 tot 14. PH 7 is neutraal, eronder is zuur, erboven basisch.Voor het welzijn van de vissen is het van belang dat ze uit een leefmilieu komen dat overeenkomt met jou aqua. Daarin speelt de PH een belangrijke rol.
In een gezelschaps aquarium met een ph van 7.4 kun je bv. best geen kardinaal tetra,s houden. Deze vissen houden zacht water met een ph rondt 6.5. Ook al gaan ze niet meteen dood hun levensverwachting zal toch een stuk lager zijn. Vooral omdat ze dan veel sneller eenziekte zullen oplopen.

Mischien is het je al opgevallen, er bestaat een relatie tussen PH en de hardheid van water. En dan in het bijzonder de KH.
KH en PH zijn met elkaar verbonden.Bij een hoge KH hoort een hoge PH en viseversa. Maar er is nog en derde factor. CO2.Door toevoeging van CO2 kun je de ph laten dalen.

Aquarium led verlichting van Lumlight.
High end Aquarium verlichting.

Nieuwe site!


- De waarheid over aquarium ledverlichting
- Aquarium kopen
- Aquarium verlichting
- Aquarium info
- Co2
- Gh en Kh
- Bodem
- Ph
- Nitriet
- Nitraat
- Fosfaat
- Algen
- Planten
- Aquariumplanten groeistoornissen
- Aquuariumplanten voeding
- De Discus