vissen2 (21K) Aquatropic vissen019 (24K)


Registreer nu op onze nieuwe site www.aquaria-info.nl en haal meer voordeel uit de kennis van anderen! Vul na de registratie je aquarium info in. Dan profiteer je van maximale feedback van andere aquarianen. Iedereen heeft in een oogopslag een beeld van de status van je aquarium en kan dan meteen reageren met een passend antwoord zonder dat er eerst om meer info word gevraagd. Ook handig als je vragen steld op andere forums plaats je link erbij en iedereen kan je info bekijken. Klik hier voor een voorbeeld

Wat moet je weten over waterwaarden ?Om te controlleren of het water in je bak geschikt is voor de planten en vissen die je wilt houden zal je enkele meetingen moeten verichten. Hiervoor zul je enkele test setjes moeten aanschaffen.

Als je wilt besparen op testsetje, prima, alleen de testsetjes KH, PH en Nitriet gehalte zijn eigenlijk onmisbaar. Waarom vraag je je dan af?
Nou.... omdat je met deze testjes kunt meten of je aquarium niet giftig is voor vissen en ook niet onbelangrijk, of je water geschikt is voor de vissoort die je wilt houden.

Proplemen oplossen

Wil je je echter meer verdiepen in de processen die zich in het water afspelen, dan heb je al wat meer testjes nodig. Zoals fosfaat, nitraat en Co2
Zodra je problemen krijgt met algen (en dat gebeurt iedereen vroeg of laat) dan heb je meer info nodig om het probleem bij de wortel aan te pakken. In het begin zul je die testjes wat vaker moeten gebruiken, maar in de loop van de tijd krijg je hier meer gevoel voor en dan kun je vaak aan de veranderingen in je bak al zien welke waarden of verhoudingen verandert zijn en kun je dit meteen controleren met het juiste testsetje..

Aquarium led verlichting van Lumlight.
High end Aquarium verlichting.


Nieuwe site!


- De waarheid over aquarium ledverlichting
- Aquarium kopen
- Aquarium verlichting
- Aquarium info
- Co2
- Gh en Kh
- Bodem
- Ph
- Nitriet
- Nitraat
- Fosfaat
- Algen
- Planten
- Aquariumplanten groeistoornissen
- Aquuariumplanten voeding
- De Discus