Eline, Christan en Tanita Peters

Eline, Christan en Tanita Peters

Welkom op mijn  homepage.

Mijn naam is Willie Peters woonachtig in Kaatsheuvel, bij de meeste bekend van de Efteling.
Deze homepage wil ik geheel besteden aan een van mijn  grootste hobbie n.l. genealogie.
Hiermee ben ik ongeveer 15 jaar geleden  begonnen en in eerste instantie alleen nieuwschierig naar mijn afkomst, werd het al gauw duidelijk dat dit meer tijd in beslag ging nemen.

Een eerste instantie ben ik begonnen met mijn eigen achternaam: Pe(e)ters.
Zelf geboren en getogen in Kaatsheuvel, bleek al snel dat mijn roots hier niet lagen. De mij oudsbekende voorvader Peter Adrianus Jacobs Coolpot is geboren in Weelde (belgie) net over de grens met Nederland in de buurt van Poppel en Ravels en niet ver van Turnhout. Coolpot was een plaatsaanduiding waar Adrianus woonde. Volgens de typonomie van Weelde was dit "een stuk land tamelijk laag, tussen het Rot en de Leemputten". Zijn zoon heet Jacobus Peeters (Coolpot) en 2 generaties later wordt Coolpot weggelaten en blijft Peeters over als achternaam.
Het was Adriaan Peters, bakker, gedoopt 23-1-1799 te weelde die op 5 januari 1825  trouwde met de Loonse Margaretha Couwenberg waar hij als bakkersknecht in dienst was. Margaretha was al vroeg weduwe geworden en zag wel wat in de bakkersknecht en vanaf hier gaat mijn stamboom verder in Nederland. Josephus Peters, zoon van Adriaan Peters, verhuisde naar Kaatsheuvel en werkte als leerlooier. Mijn overgrootvader Wilhelmus Peters was in eerste instantie schoenmaker in loondienst maar begon rond 1910 een eigen schoenfabriek, die later werd overgenomen door mijn opa Anton Peters. Na verloop van tijd ging hij zich specialiseren op ortopedische schoenen. Ongeveer 10 jaar geleden is de fabriek gesloten vanwege het ontbreken van een opvolger. Ome Jan en ome Anton waren de laatste eigenaars.

Naast mijn familienaam ben ik ook op zoek gegaan naar de oorsprong van mijn moeders naam: Brekelmans.
De oorsprong hiervan ligt tot op heden in Udenhout, alwaar een zekere Adriaan Adriaen Brekelmans ongeveer rond 1567 is geboren. Deze Adriaan heeft voor een aanzienlijk nageslacht gezorgd welke zich verspreidde voornamelijk in Brabant, maar later ook enkele naar Amsterdam, Utrecht en Hilversum. Vele nazaten zijn nu terug te vinden in Udenhout, Goirle, Tilburg, Hilvarenbeek, Oisterwijk, en Kaatsheuvel. De beroepen zijn uiteraard ook talrijk, maar in de tak van Tilburg en Goirle zaten de destijds veel voorkomende beroepen als wever en textielarbeider, uit Kaatsheuvel kwamen vele schoenmakers.
Tevens valt het op dat er nogal wat  metselaars en later aannemers tussen zitten. In Udenhout is nu nog een aannemersbedrijf Brekelmans en mijn overgroot opa, " Kobuzke de Metselaer"  is rond de eeuwwisseling ook een eigen aannemersbedrijf begonnen. Mijn  opa Martinus Brekelmans heeft de zaak overgenomen en groeide uit tot een middelgroot bouwbedrijf en samen met collega-aannemers bouwde hij o.a. de brandweerkazerne en het bejaardentehuis "Rosagaerde". Zijn 3 zonen, Sjaak, Frans en Martijn, waren ondertussen werkzaam bij opa en hebben later de zaak weer overgenomen.
Door een jammerlijk ongeval, opa viel tijdens zijn werk van de eerste verdieping en brak zijn nek, is hij op 64-jarige leeftijd overleden
Sjaak werkt op dit moment nog als aannemer, en de zoon van Frans, Martijn is ook als aannemer zelfstandig werkzaam.

De gegevens van deze 2 takken zullen van tijd tot tijd aangevuld worden met nieuwe gegevens, omdat een stamboom nu eenmaal nooit compleet is.

Daarnaast ben ik ook gegevens aan het verzamelen van de familienamen Timmers en Wagemakers, Robben, Krol, Schapendonk en Dekkers.
 

De volgende item's kun je nu vinden op mijn homepage:Bekijk mijn gastenboek.


The best casino online!! click here!


Is uw familienaam bestudeerd door anderen? Controleer hier!
Ontdek uw genealogie en geschiedenis van Uw familie Achternaam
Plaatsnaam

Vele kwartieren op kwartierstaat.nl


  

Bezoek de NGV site: http://www.ngv.nl

Bezoek ook http://genealogie.pagina.nl of http://genealogie-opnaam.pagina.nl