Van Laagduurswoude

Foto's B-nest week 8 zijn er! Zie onder het kopje 'foto's'.

 

Mogen wij ons even voorstellen? 

Wij, Bernice en Wim , zijn al jaren hondenliefhebbers. Na een grondige oriŽntatie besloten wij in 2003 voor de EurasiŽr te kiezen..

We kwamen in contact met de fokker Bitten von Aspern in Denemarken.

Op 29-1-2004 beviel haar hond, Inna von der Hofenerrippe, van 8 gezonde pups. We hadden geluk want we kwamen in aanmerking voor ťťn  van deze pups: Mabuhís Danish Ninetta. Wij gaven haar de roepnaam Balou en haalden haar eind april 2004 naar huis.

Het karakter van de EurasiŽr beviel ons zo goed dat wij al snel besloten er een tweede hond bij te nemen.

Op 21-3-2005 liet Bitten von Aspern ons weten dat haar hond Leiionspitz-Swedisk-Anushka was bevallen. Na een nestbezoek ronde de 5e week, waarbij Balou toegelaten werd tot de pups, werd duidelijk dat Mabuhís Palina een prima kameraadje voor Balou zou zijn. Zo kwam het dat wij met Pinksteren 2005 ons 2e hondje konden ophalen.

De honden konden in het begin prima met elkaar opschieten. Helaas, toen Palina volwassen werd, ontstonden er grote rangordeproblemen tussen beide honden. In september 2007 hebben wij tot groot verdriet afscheid moeten nemen van Palina. Gelukkig heeft zij een goed thuis gevonden en woont nu in Duitsland, samen met een reu.

  In november 2006 kreeg Balou haar eerste nestje en in april 2008 haar tweede nestje. Uit dit tweede nest hebben wij de reu, Benji van Laagduurswoude, zelf gehouden. We hopen dat Balou en haar zoon Benji nog lang plezier met elkaar en met ons mogen beleven,