CARNAVALESK KERSTMATINEE 2006

 

Welkom op deze website.

Wilt u nog een keer nagenieten van het Carnavalesk Kerstmatinee 2006?

Op de nu volgende pagina's treft u foto's, verhalen en reacties aan van de eerste editie van dit evenement. De organisatie is in handen van Drumband Prinses Juliana en carnavalsorkest de Spulse Vrêukers.

Naast de beide organiserende verenigingen  is er nog een gastoptreden van jongerenkoor de Green Forest Singers.

 

 

LOGO'S VAN ORGANISERENDE VERENIGINGEN

(KLIK OP LOGO VOOR LINK NAAR WEBSITE)

 

       

 

 

LOGO VAN GASTVERENIGING

(KLIK OP LOGO VOOR LINK NAAR WEBSITE)

 

MET DANK AAN

(KLIK OP LOGO VOOR LINK NAAR WEBSITE)

VOOR DE GASTVRIJHEID

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heeft u ook digitale foto's gemaakt van het Carnavalesk Kerstmatinee, deel ze met ons en stuur ze naar de webmaster, liefst in jpeg/jpg formaat, onder vermelding van Carnavalesk Kerstmatinee.

 

Loek van de Leur , de fotograaf van de Green Forest Singers heeft zijn foto's geplaatst op de volgende pagina: http://www.mijnalbum.nl/Album=TWZHAIDJ

Onze dank daarvoor.

 

Goed voorbeeld doet goed volgen. Foto's die gemaakt zijn door Kyra Bockting zijn te vinden op de volgende pagina:

http://www.mijnalbum.nl/Album=BJWMUMJH

Terwijl de foto's die Wil van Hoof gemaakt heeft te bewonderen zijn op:

http://www.mijnalbum.nl/Album=NVQKXKAJ

En ook Hans Clijsen heeft sfeerbeelden gemaakt van ons Carnavalesk Kerstmatinee, kijk snel op:

http://www.mijnalbum.nl/Album=KY6X76JJ

 

 

En zelfs voor filmpjes hebben we ruimte gemaakt. Wel even doorsturen naar de webmaster.

 

De eerste filmpjes die binnengekomen zijn, zijn van de hand van Hans Clijsen. Klik op onderstaande links.

http://www.123video.nl/playvideo.asp?MovieID=4471

http://www.123video.nl/playvideo.asp?MovieID=4474

http://www.123video.nl/playvideo.asp?MovieID=4479

 

 

Maar ook uw verhaal is welkom, stuur het als Word-document op naar de webmaster onder vermelding van Carnavalesk Kerstmatinee.

 

Op zondag 17-12-2006 was er een gezellige middag in het party centrum   "Het Hoefke "
Wij de fam.Koenraat vonden dit zo als andere concerten een mooi luister programma .
Wij vinden alsdat degene die dit opgezet hebben ook een extra compliment mogen hebben.
Wij vonden zowel in Almere 2005 waar ik jullie naar toe en terug gebracht heb en daar na gezellig eten in het Hoefke en dit jaar mee mocht rijden omdat ik in de lappen mand zat naar Schiedam waar het ook zeer gezellig was.en eens in een grote zaal mocht spelen en dan nog andere artiesten  zag optreden .
Hier mee heb ben we een groot waardering voor de andere zoals Spulse Vreukers en niet tevergeten het koor Green Forest Singers
Jongens van DPJ ga zo door op naar je
25 Jaar
 
 
afz.Piet & Jose Koenraat
 

 

CARNAVALESKE KERSTMATINEE ZONDAG 17 DECEMBER 2006.

Een gecombineerde “versierploeg” had in er in de ochtenduren voor gezorgd, dat Partycentrum ’t Hoefke was omgetoverd tot een sfeervol Kerstonderkomen.

Daar zou om 12 uur een Carnavaleske Kerstmatinee beginnen, waaraan zou worden deelgenomen door Drumband Prinses Juliana o.l.v. Aad Pijnenburg, Jongerenkoor de Green Forest Singers o.l.v Piet Bastings en Carnavalsorkest “ De Spulse Vrêukers “ o.l.v. Hans De Jong.

In het openingsverhaal door een van de Spulse Vrêukers werd betoond dat muziek een uitstekend instrument is om mensen dichter bij elkaar te brengen. En zeer zeker in deze Kersttijd was het dus een voor de hand liggend onderwerp om gestalte aan te geven.

Elk van de deelnemende verenigingen kwam twee keer apart voor het voetlicht en kreeg zo de gelegenheid zijn muzikale prestaties op de toehoorders over te brengen. Carnavalsorkest “ De Spulse Vrêukers “ beet het spits af en liet duidelijk horen dat zij  buiten de carnavalsdeuntjes een prima stuk luistermuziek kunnen brengen. Drumband Prinses Juliana is samengesteld uit muziekmakers met een verstandelijke beperking. Het was een genot om te kijken en te luisteren naar hun enthousiaste optreden. Daarna waren DPJ samen met De Spulse Vrêukers  verantwoordelijk voor een specifiek Kerstintermezzo, dat in de zaal een geweldige response kreeg. Jongerenkoor de Green Forest Singers zorgde bij hun twee optredens voor een spontane en eigentijdse invulling van het Kerstfeest, daarbij begeleid door een uitstekend combo.

Als laatste programmapunt volgde een optreden van alle drie verenigingen die samen met het publiek in een aantal Kerstliedjes lieten horen, dat de Carnavaleske Kerstmatinee zeer geslaagd mag worden genoemd.

Het doel om door middel van muziek mensen dichter bij elkaar te brengen was bereikt !

Roland van den Berg.

 

 

MUZIEK MAAKT VRIENDEN, VRIENDEN MAKEN MUZIEK.

Deze slogan zijn we als Drumband Prinses Juliana ooit eens tegengekomen en hebben we met ons eerste lustrum als aandenken gegeven aan de deelnemers van ons festival. En nu aan de vooravond van ons zilveren jubileum is dat motto nog steeds van kracht. Ik ervaar het iedere keer als we weer optreden, maar eens te meer bij speciale optredens. En dit was er een in de categorie ‘speciaal’.

Als ik zag en hoorde hoe enthousiast het publiek was bij de diverse optredens en zeker ook de ‘verbroedering’ die er was tussen leden van het koor en de drumband, in een woord ‘grandioos’. Het was voor iedere vereniging wel speciaal, was het niet de combinatie van verenigingen, dan was het wel de sfeer of de samenklank.

Als actief muzikant (ook op deze dag) heb ik links en rechts reacties gehoord die er niet om liegen. Iedereen spreekt vol lof over dit Carnavalesk Kerstmatinee, en natuurlijk moeten er dingen verbeterd worden, maar als het aan mij ligt gaan we er alles aan doen om een tweede editie voor te bereiden. En ik hoop dat ik niet voor mijn beurt praat, maar er zijn genoeg mensen in de drie verenigingen die er hun schouders onder willen zetten bij een volgende editie.

En geloof me, de titel van mijn verhaal is waarheid (geworden). Ik heb iemand van het koor gezien die graag bij DPJ wil spelen en zingen in een koor als GFS zou ik misschien ook wel willen, maar helaas ik heb geen tijd. Ik ben te druk met muziek en websites, op die manier geniet ik (na) van muziek. En de connecties tussen DPJ en SV zijn er ook meer.

Kortom, dit was een feest die vraagt om herhaling. Zo maken we nog meer vrienden.

Met muzikale groet,

Wil Koenraat

 

Hoi Luitjes,
 
Wil ging op tijd naar bed nou ik niet,want dat doe ik nooit.Ik had geen idee wat ik er me van voor moest stellen.We waren met een gezellige groep om een uur of half 11 aanwezig, bij ''t hoefke.In een mum van tijd waren alle versieringen die iedereen had meegebracht opgehangen,neergelegd,aangezet.en opgezet etc.etc. Ons eerste optreden samen met DPJ, hoe zou het gaan.Nou wat mij betrefd prima. Het was een heel geslaagde middag,ook zeker met medewerking van het koor wat een hele leuke muzikale onderbreking was.
Wil,  het was een heel gezellige middag, goed georganiseerd en zeker voor herhaling vatbaar. CHAPEAU.
 
Groetjes Marga.  ( sorry ik heb geen fotos gemaakt)

 

Wordt vervolgd ...
 
"Supergezellig!", "het was eens keer wat anders dan de gewone kerstconcerten", "heerlijk zingen met een pilsje in de hand!" én "moeten we méér doen".
Dit zijn enkele reacties van de koorleden van Jongerenkoor "Green Forest Singers" na afloop van het Carnavalesk Kerstmatinee van 17 december jl. in 't Hoefke.
 
Als Jongerenkoor hebben we meestal rond de kerstperiode een druk schema. Door alle kerstvieringen én kerstconcerten die we muzikaal opluisteren wordt het soms een vast ritueel, hoe leuk dat ook kan zijn. Op zondag 17 december was het voor ons eens een keer écht wat anders. Voor het eerst in ons 25-jarig bestaan een kerstmatinee verzorgd in samenwerking met een drumband en een carnavalsorkest. Ik denk dat ik namens het hele koor mag spreken als ik zeg dat het voor ons zeker voor herhaling vatbaar is. Voor iedereen betrokken bij het koor was na afloop één ding duidelijk: muziek verbroederd!!
 
Ons Jongerenkoor wil iedereen bedanken die zich op welke wijze dan ook heeft ingezet voor deze zéér geslaagde middag. Hopelijk zien we elkaar, zowel Drumband Prinses Juliana als De Spulse Vreukers, in het komende jaar weer terug; in welke setting dan ook. Ik denk dat we het met z'n allen over eens zijn dat niets zo leuk is als gezamenlijk muziek maken.
 
Jongerenkoor Green Forest Singers wenst iedereen een spetterend, muzikaal 2007 toe !
 
 
Met muzikale groet,
 
Marc Ebbing
secretaris Jongerenkoor GFS

 

En als u slechts een korte reactie wilt plaatsen zijn wij daar ook enorm blij mee. Ook deze moet u sturen naar de webmaster, onder vermelding van Carnavalesk Kerstmatinee.

 

hallo allemaal,
 
wat was het een gezellige middag.
het is zeker voor herhaling vatbaar.
we hebben alleen maar positieve reacties gehoord.
ook de deelname van het koor viel erg in de smaak bij de leden van dpj.
volgend jaar zijn we weer van de partij.
 
groetjes arthur en liesbeth

 

Ik Mitch
ik vont het wel leukl
moet meer biterballen uit geeven
het koor was heel goed  en karna val bent  vont ik kij leuk
mij vriend alex vond ik grapig ik hoop dat er nog een keer zie
mij papa en mama vonden het erg gezelg
groetjes van je maat mitch