Aangesloten bij Nggo Mbie Paei
Sifu Joshua
Visie "Raising Heroes"
Foto's & Filmpjes
Nieuws 
Laatste nieuws - binnen en buiten de school

Belgisch Kampioen Wushu 2012: Laura van Beveren

Nikki, Ivo, Joshua en Laura

Zaterdag 28 april 2012  - Open Belgisch Kampioenschap 2012

Goud, 3 X Zilver en 4 X Brons op het Open Belgisch Kampioenschap Wushu 2012

Ivo:       Zilver en 2 x Brons
Giada:  Zilver
Nina
Nikki:    Brons 
Laura:  Goud, Zilver en Brons
Achter: Sifu Joshua

Een groot succes voor het wedstrijdteam van YuYing Wushu Guan, met 4 deelnemers winnen zij 8 medailles op het Open Belgisch Kampioenschap Wushu 2012. In de leeftijdsklasse 10 tot 12 jaar wint Laura van Beveren Goud in de categorie Gunshu (stok), hiermee is zij dus Belgisch Kampioenen Wushu 2012. Tevens wint zij de Zilveren medaille in de categorie Chang Quan (kata) en Brons voor Daoshu (sabel). Nikki Coorens wint haar eerste Bronzen medaille voor Chang Quan (kata). In de leeftijdsklasse 12 tot 15 jaar wint Ivo van Beveren Zilver voor Chang Quan en 2 x Brons voor Gunshu en Traditioneel Chang Quan. Giada ten Vaarwerk was net iets beter met Traditioneel Chang Quan en wint de Zilveren medaille.

Op 28 april vond in Sportcentrum Sint-Gillis in Brussel het Open Belgisch Kampioenschap Wushu plaats. Het Open Belgisch Wushu en Traditioneel Taolu Kampioenschap 2012 werd ditmaal georganiseerd door Long Hu Men Brussel in samenwerking met de Belgische Wushu Federatie.

Laura en Ivo namen vorig jaar voor de eerste keer deel aan het Open Belgisch Kampioenschap Wushu. Na een jaar hard trainen op Chang Quan en Cha Quan en twee nieuwe wapen onderdelen Gunshu (stok) en Daoshu (sabel) vielen Laura en Ivo dit keer in de prijzen. Ook onze jonge debutanten Nina en Giada versterkten ons team en werden beloond met hun medailles voor hen aandeel. Begin dit jaar viel Nikki en Ivo al op bij oud bondscoach Loe Hoyer tijdens hun Wushu Kungfu examen en werden zij beloond met een dubbele bevordering. Nikki ging van Rood naar Rood II en Ivo van Rood II naar Blauw. Deze vooruitziende blik heeft ertoe geleid dat zij een versnelde ontwikkeling hebben doorgemaakt. Nikki heeft de officiŽle internationale Chang Quan voor jeugd pas sinds vorige maand geleerd en nu al een bronzen medaille gewonnen. Ook Giada heeft zich goed ingezet en een zilveren prestatie geleverd met haar Cha Quan.

Zondag 22 mei 2011 - Oosters Vechtkunstgala Back2Basics - Tantui 

 Voor demo:

 deel I klik op Tantui

deel II klik op Lian Huan Quan - Cha Quan - 1e/2e Chang Quan

deel III klik op 3e en 6e Chang Quan - 6e Jianshu (rechtzwaard)

Voor foto's klik op:

 


Zaterdag 21 mei 2011 - Opening  EK JKA Shotokan Karate 2011  

6e Chang Quan door Tim Sastrowiardjo - Goud bij Belgisch Kampioenschap Wushu


Zaterdag 14 mei 2011 - Dragon Cup Antwerpen - Open Belgisch Kampioenschap 2011

Op 14 mei vond in sporthal De Bist in Antwerpen de Antwerp Dragon’s Cup, het Open Belgisch Kampioenschap Wushu, plaats voor jeugd en volwassenen. Belgische en Nederlandse atleten uit een tiental scholen tonen hun spectaculaire stijloefeningen van deze traditionele Chinese vechtsport aan een jury in de wedstrijd categorieŽn ‘speer’, ‘zwaard’, ‘stok’ en ‘ongewapende vorm’.

Belgisch Kampioen Wushu 2011:

 

Tim wint 2 X goud en 2 X zilver op het Open Belgisch Kampioenschap te Antwerpen.

Gouden medaille voor Chang Quan ( Noord Vuist )

Zaterdag  14 mei j.l. vond te Wilrijk (Antwerpen) de Antwerp Dragon's Cup 2011 plaats. Dit Open BK wushu taolu modern kende een ruime belangstelling. Niet alleen waren er 18 scholen van de partij (BelgiŽ, Nederland, Engeland en Duitsland), goed voor meer dan 100 deelnemers, er was ook een aanzienlijke publieke opkomst. Ondanks het gevulde programma (3 leeftijdscategorieŽn), verliep de competitie zťťr vlot. Daarnaast was er ook mediabelangstelling van Radio 2 omroep Antwerpen het interview kunnen jullie nog eens beluisteren via deze link en van regionale televisie ATV waarvan jullie het verslag nog eens kunnen bekijken via deze Link. Foto's van het BK zijn er en zijn te vinden in de gallerij maar via deze extrene link zijn er ook foto's te vinden die door iemand getrokken extern van de club.De wedstrijduitslagen kan je vinden via deze link.

Tim Sastrowiardjo behaalde in de jeugdcategorie 12 t/m 17 jaar 2x een eerste  plaats in de onderdelen 6e Changquan ( noordvuist ) en Cha Quan ( traditioneel noordvuist ) en 2x een tweede plaats in de onderdelen 6e Jianshu ( rechtzwaard ) en Gunshu 32 ( stok ). 
Dit is een opmerkelijke prestatie aangezien Tim pas 2 1/2 jaar Wushu lessen volgt. De Chang Quan wedstrijdvorm kent hij pas 3 maanden, en het rechtzwaard heeft hij pas vorige maand geleerd.  Sinds zijn laatste wedstrijd, de Internationale Wushu Cup eind januari, zit hij in de selectie voor het Nederlands Jeugd Team en maakt hij een kans om volgend jaar uitgezonden te worden naar de Europese Kampioenschappen in Kiev OekraÔne.  Hiervoor moet hij eerst goede resultaten behalen op de Nederlandse Kampioenschappen op zondag 3 juli in Den Haag. Wij wensen hem veel succes.
 

Zilveren medaille voor Jianshu ( rechtzwaard )

Team YuYing van sifu JosHua en Team Leeuwarden van jeugd bondscoach SiuLong Choi

Achterste rij: Sifu Jos Jeurissen, Roland Quenon voorzitter Belgische Wushu Federatie en Patrick Van Campenhout secretaris generaal  Europese Wushu Federatie

Voorste rij: Laura van Beveren, Belgisch Kampioen Tim Sastrowiardjo en Ivo van Beveren


Zaterdag 16 april 2011 - Internationale Stijlwedstrijden Kungfu Meersen

 

Cha Quan door Tim Sastrowiardjo - Goud bij Belgisch Kampioenschap Wushu


Zaterdag / Zondag 29 & 30  januari 2011 - Internationale Wushu Cup 2011

Internationale Wushu Cup 2011:

2 X goud en 2 X zilver voor Tim Sastrowiardjo

 

2 x goud en 2 x zilver jeugd 12 t/m 15 jaar voor Tim Sastrowiardjo.

Ondanks dat Tim afgelopen maand ziek was, en nog maar ťťn week had om zich voor te bereiden, heeft hij toch 4 medailles gewonnen voor de 4 onderdelen waarvoor hij zich inschreef.

Het toernooi vond plaats op twee wedstrijdmatten met op de ene mat het moderne Wushu en op de andere mat de verschillende traditionele Shaolin vormen. Op zaterdag werd gestart met de vuistvormen en de zondag werd afgesloten met de wapenvormen. Voor alle onderdelen waren de verschillende leeftijdklassen goed en sterk bezet. Tim  was zaterdag nog steeds vermoeid door de griep, maar won toch zilver voor zijn 4e Chang Quan en goud voor het traditionele Cha Quan in de leeftijdsklasse 12 t/m 15 jaar. Zondag voelde hij zich sterker en won zilver voor Daoshu sabel , en heel verassend, goud voor zijn Gunshu, lange stokvorm. Ondanks dat zijn vormen van een lagere 4e level zijn, en de meeste tegenstanders  hun vormen op het 6e level lieten zien, versloeg hij hen met zijn zuiver techniek en goede diepe standen. Bij de gunshu stokvormen streed hij in de leeftijdsklasse 14 t/m 29. Deze 2 leeftijdklassen waren samengevoegd en moest hij het ook tegen de volwassen veel sterkere deelnemers opnemen.  Desondanks versloeg hij ook de sterkste en won goud.

Het deelnemersveld Het deelnemersveld met Tim
Oefenen voor de Chang Quan 1e plaats Cha Quan, 2e  plaats Chang Quan
Oefenen met Gunshu 1e plaats Gunshu,  2e  plaats Daoshu

Renť Jeurissen, ZHAO QING JIAN, Tim Sastriowardjo, Sifu Zheng Wenhua, Jos Jeurissen.


Zondag 28 november 2010 - 2 x 1e plaats voor Tim in vechtkunsten.nl 2010

 vechtkunsten.nl 2010:

 

 

 

 

 

 

 

 

2 X 1e plaats voor Tim Sastrowiardjo

voor uitslagen klik www.vechtkunsten.nl

 

Tim wint 2  bekers voor de 1e plaats vormen en wapenvormen in de jeugdklasse half-gevorderd. 

Zondag 28 november jongstleden streden ruim 170 deelnemers van 22 kempo-, kungfu- en pentjak silat scholen om de felbegeerde wisselbekers voor de beste vechtkunst school en de beste martial artist in Nieuwegein. Het initiatief is bedoeld om de uitwisseling tussen vechtkunstscholen te bevorderen. In deze stijlcompetitie wordt individueel gestreden in de onderdelen Zelfverdediging,  Ongewapende vorm en Gewapende vorm. Ieder deelnemer kan ook punten verdienen voor zijn school voor de wisselbeker.

Met een klein team van 5 deelnemers wisten wij dat het moeilijk zou worden om de felbegeerde beker te behouden. Tim wint 2  bekers voor zijn 1e plaats met zijn Chang Quan en de 1e plaats met zijn sabelvorm.  Charl behaalde een goede 6e plaats met zijn sabelvorm. Laura deed het erg goed tegenover meer dan 40 deelnemers met haar 5e plaats voor haar Chang Quan en een 6e plaats voor haar zelfverdediging. Jos werd finalist in de Masterclass. De vorig jaar gewonnen KILAT beker werd dit keer overgedragen aan Shaolin Gongfu uit Soest. 

Voor de foto's van team YuYing klik hier

Voor de foto's van vechtkunsten.nl 2010 klik hier

Voor alle uitslagen van vechtkunsten.nl 2010 klik hier

1e Prijswinnaar Tim Sastrowiardjo:

 


Zondag 10 oktober 2010 - Nggo Mbie Paei Club Toernooi 2010

De clubkampioenschappen waren deze keer ter nagedachtenis van Khong A Djong, de grondlegger van onze stijl, die geboren was op 10 oktober 1896. In dit kampioenschap werd dit keer gestreden in een categorie verplichte vormen waar de shaolin kenpo vormen van Richard centraal stonden, een categorie open vormen met een vrije keuze, een categorie wapenvormen, en een categorie free-fight in de boksring.

De kinderen kozen in de verplichte categorie voor de 1e Shaolin Kenpo, de jeugdklasse boven 12 jaar lieten de 3e Shaolin Kenpo zien. In de klasse open vormen mochten de aangesloten Nggo Mbie scholen een vrije keuze maken. YuYing koos bij de kinderen voor de 1e Chang Quan en bij de jeugd voor de 4e Chang Quan , de andere scholen kozen voor de 1e , 2e of 3e Nggo Mbie Kuen. Bij de wapenvormen waren maar enkele deelnemers die stok of sabelvormen lieten zien.

Tim wint 3 x 1e prijs voor vorm verplicht (3e Shaolin Kenpo) , vorm open (4e Chang Quan) en wapenvorm (Daoshu 32).

Giada wint 2 x 2e prijs voor vorm verplicht (1e Shaolin Kenpo) en vorm open (1e Chang Quan).

Laura wint 3e prijs voor vorm open  (1e Chang Quan).

Aan de categorie free-fight hebben wij als school niet deelgenomen.

Klik hier voor alle uitslagen van Nggo Mbie Paei Club Toernooi 2010

 

(c) Yuying Wushu Kung Fu
www.victorhottest.com
Aangesloten bij Nggo Mbie Paei