home    stamboom    Grevinga    mail ons  Hoe het begon

Als kind vond ik de verhalen over Christina Wilhelmina Grevinga (in de volksmond Stiene Schuur), zoals mijn vader Jan Grevinga die vertelde al erg interessant.
Nu ik een dagje ouder wordt begin ik me steeds meer in mijn afkomst te verdiepen.
Zo kom je dan via internet aan enkele gegevens en laat het je niet meer los.

Even voorstellen

Hendrika Elisabeth Grevinga roepnaam Hetty, dochter van Jan Grevinga, evenals Christina Wilhelmina Grevinga zet ook ik de naam Grevinga voort evenals mijn jongste zoon, daarover later meer.
Ik ben In Arnhem geboren op 26-09-1950 in een liefhebbend gezin.
Vader Jan Grevinga moeder Johanna Hendrika Mengerink.
Voor mij werd een meisje te vroeg geboren wat daardoor overleed.
Ik kreeg nog een broer Jurrie Grevinga in Arnhem geboren op 06-09-1952. Jurrie overleed in Enschede op 31-03-2006. Ik heb ook een zus, zij heet Yolande Hennie Grevinga en is ook in Arnhem geboren op 07-09-1955.
Ik trouwde kreeg twee prachtige jongens Johannes Jacobus Franciscus Paulus Swaters geboren in Enschede op 14-05-1974 roepnaam Jan-Paul, laat zich noemen Jeepee, Jeepee is een computer kenner, hij helpt mij met deze site is daar steengoed in.
Daniel David Grevinga geboren in Enschede op 04-02-1976 Daniel heet met toestemming van de koningin, Grevinga sinds 19-11-1993, dit omdat hij zich altijd een Grevinga heeft gevoeld en niets had met zijn toenmalige naam, ook omdat ik al voor zijn geboorte niet meer getrouwd was en me gelukkig gescheiden kon noemen.
Daniel leerde van opa Jan Grevinga en zijn oom Jurrie wat jongens van mannen leren.
Zo zet ook Daniel de naam Grevinga door in zijn kinderen, dochter Germaine Grevinga geboren in Enschede op 24-01-2000 en zoon Dani Gerhard Grevinga geboren in Enschede op 06-05-2002.